Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,246 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • IVF a problemy s mocovym mechurom

    , Autor: MataMata

    Dobry den pan doktor. Dlhodobo ma trápia, alebo trápili, raz gynekologické problémy a potom zas urologicke a potom aj oboje naraz. Prešla som cez urológov, imunologov, gynekologov a na nejaky cas sa mi to napravilo. Gynekologicke problemy uz v tejto chvili az tak nemam, ale co sa mi pravidelne opakuje, tak cca 3x do roka je močový mechur. Nikdy nemam problem s mocenim, alebo ze by ma palilo pri moceni. Stale ked mi zas v moci zistia E.coli tak ma pobolieva podbrusko. Obcas, teraz dufam ze nemam, mi pani doktorka z vyteru v posve zisti premnozenu Gardnerella vaginalis, ktora mi aj sposobuje ťažkosti. Niekde som citala ze E.coli a Gardnerella vaginalis dost spolu súvisia a ze preto sa zvykne vyskytovat v posve popri problémoch s močakom. Viem ze v pošve sa nachadza vela baktérii a ze tam byt maju a ze pokiaľ nespôsobujú problémy tak je vsetko ok. Ide o to, ze pred poslednou menštruáciou som mala zas problémy s močovým mechúrom. Ocikala som pH papierik a boli tam mierne zvýšené bielkoviny a krv v moci. Pila som cely tyzden urologicky caj, d-manozu a lieky z lekarne s obsahom brusnic. Ku koncu liecby sa mi zdalo ze ma zacina svrbiet v posve a tak som si nasadila Gynoflor na 3 dni a za par dni mi prisla menstruacia. Teraz po menstruacii sa citim uz uplne dobre. A chcem sa teda opytat, budeme o par tyzdnov absolvovat 2 cyklus IVF. V CAR mi ziadne vyšetrenie robit nebudu. Myslim ako nejake stery z posvy atd. Maximalne mi budu robit sono aby pozreli maternicu a vajecniky. Myslite, ze ked sa uz teraz citim dobre tak mozem ist spokojne na IVF, alebo mam radsej navstivit moju pani doktorku aby mi spravila vytery pred IVF ci je vsetko ok? Dakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    ak nemáte problémy, tak môžete absolvovať IVF, ak je indikované. Prípadne sa poraďte priamo v CAR, oni sami vedia, čo ovplyvňuje úspešnosť vkladu.