Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,246 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Bolestivá jazva

    , Autor: MamaBoy

    Dobrý deň, Porodila som 23.03.2023, mala som cisársky rez od začiatku sa mi začala rána hojiť krásne, po 600nedelí som bola na po pôrodné vyšetrenie, a zaviedli mi IUD teliesko (DANU). Už je tomu rok a mňa stále bolí a páli z vnútornej strany. Niekedy je to taka bolesť, cez takú bolesť jazvy z vnútornej strany nedokážem nič pomaly robiť, svojmu gynekológovi som to vravela takže je tým oboznámení, vravel že je to normálne no mne nepripadá normálne strašne ma bolí a páli. Chcem sa opýtať ako s tou bolesťou a pálením bojovať?.. Ďalšia vec bola som na preventívke a zistili mi niečo ale nechce mi to povedať. Proste že to nieje nič vážne.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    chronické bolesti jazvy u žien po cisárskom reze sa žiaľ vyskytujú, preto sa snažíme tejto operácii vyhnúť ak je to čo len trocha možné.
    Niektoré ženy sa kvôli tomu stanú aj závislé na liekoch. Ak máte bolesti mal by Vás lekár vyšetriť a skúsit nejakú liečbu, nie vždy však sme pri tom úspešní.