Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,505 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Ivka0

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň pán doktor. Chcem sa opýtať. V nedeľu o 18:30 mi začala odtekat plodova voda sla som hneď do nemocnici. Únik plodovej vody pokračoval A vzali ma na príjem. Po sledovaní mňa aj babetka mi dnes dali vyvolávacia tabletku a voda sa mi opäť spustila ako zistím ze už mi odtiekla úplne. A dnes 8.8.2023 mam termín. A som otvorena na 3 cm.je možné že porodim dnes ?

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    pri odtoku plodovej vody asi u 80% žien nastane pôrod do 24 hodín. U ostatných sa odporúča podávať lieky na vyvolanie pôrodu, ak sú ženy blízko termínu, predpokladám, že už ste po pôrode.

Podobné otázky

  • Ivka0

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Fraxaparin mi je podávaný kvôli tomu lebo v 8 tt tehotenstva som mala hematon na maternici a nasledne som bola hospitalizovana v nemocnici.po prepustení som šla na vyšetrenie na hematologiu a dr mi predpísal anopyrin užívala som ho do 32tt a po ďalšej kontrole mi predpísal dr fraxiparin ktorý beriem od 36 tt. Vopred ďakujem

  • Ivka0

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň chcem sa opýtať som v 38tt a po minulej kontrole už v nemocnici v poradni mi bolo povedané aby som porodila do termínu tým ze mi bola zistená tehotenska cukrovka. A beriem aj fraxaparine 0,6 ml aby toho nebolo málo ????Ale nejak sa malej von nechce nemám bolesti a ani sa neotvaram mala je aktívna hýbe sa. Termin porodu mam 8.8.2023 ak do vtedy sa nič nezmení a začnú mi vyvolávať porod môže to ohroziť bábätko a mňa. Vopred ďakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    nepíšte dôvod Fraxiparine, ale ten sa u nás podáva veľmi často.
    Vyvolávanie pôrodu na našej klinike prebieha postupne, najprv pripravujeme krčok maternice pomocou mechanických metód (zavedieme katéter s balonikom do krčka a balonik nafúkneme, jeho tlak spôsobí, že sa krčok začne otvárať) a až potom dávame lieky na vyvolanie kontrakcii. U nás pri vyvolávaní pôrodu úspešne prirodzene porodí viac ako 80% žien, u ostatných pôrod končí cisárskym rezom. Matky aj novorodenci tolerujú vyvolávanie veľmi dobre.