Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,458 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Bolest laveho prsnika

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den, pred viac ako dvoma mesiacmi som mala lieceny zapal prsnika 3 roznymi antibiotikami. Nalez usg bez abscesu. Pre pretrvavajuce bolesti aj po dobrati antibiotik ma gynekologicka poslala na prsnikovu ambulanciu, kde pohladom bez kontrolneho usg doktor zhodnotil, ze sa jedna o pozapalove bolesti. No bolesti stale trvaju.
    Mam absolvovat EMG vysetrenie pre dlhotrvajuce bolesti pod lavym rebrom, ci sa nejedna o tetaniu.
    Napadlo ma opytat sa Vas, ci by tato choroba mohla sposobovat aj bolest prsnika, pripadne kde by este mohol byt problem,ze to neustupuje.
    Dakujem za Vas nazor.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    nepíšete či to bol zápal počas dojčenia, alebo nie. Ak nie, je potrebné prísnejšie sledovanie, pretože to nie je časté a môže sa za tým skrývať aj iné ochorenie. Avšak ak máte aj neurologický problém, aj ten sa môže prejaviť bolesťami v tejto oblasti.
    Ja nie som odborník na prsníky, ale keď Vám povedal lekár na prsníkovej ambulancií, že to súvisí s prekonaným zápalom, zrejme vylúčil iné ochorenie.