Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,530 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Análná trhlina

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,
    po prvom pôrode som absolvovala zárkok na odstranenie análnej trhliny, pán doktor mi povedal, že hojenie trvá dlho, po roku od hojenia som nemala väčsie problémy, pri menštruácii som ju sem tam cítila, ale už som dlhý žas ani nekrvácala z tejto trhliny. Mometalne som tehotná, koniec 6.tt a mala som problémy s vylučovaním i keď sa stále stravujem tak aby stolica bola optimálna. Zatiaľ som nekrvácala ale dost ma trhlina bolí, pali, aj pri stolici, pred otehotenim som používala na taketo problémy príležitostné Hemorrelax krém ale.nie je nikde napísané či tento krem môžu používať tehotné ženy a ani či je bezpečný alebo twda vhodný v prvom trimestri. Viete mi teda, prosím, poradiť či by som ho mohla používať? Prípadne poradiť niečo iné? Ďakujem. Pekný deň prajem.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    díval som sa na zloženie prípravku, obsahuje výťažky rôznych rastlín, takže sa nedá presne určiť nakoľko sa látky vstrebávajú a prípadne či by mohli byť pre tehotnú nebezpečné. Samotný výrobca sa k tomu nevyjadruje, píše, že to treba konzultovať s lekárom.
    Osobne si myslím, že je prípravok bezpečný a pôsobí iba lokálne v mieste použitia, ale pretože sa jedná o zdravotnú pomôcku a nie liek, neviem nájsť k tomu bližšie informácie.