Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
18,811 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • podráždenie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, chcem sa opýtať, som v 30-tom týždni tehotenstva...oholila som sa a mám to dosť podráždené a dosť to svrbí. Hlavne na pyskoch ale oholila som sa ešte nižšie a začalo to svrbieť aj tam.... známa mi odporučila fungicidin. možem ho použiť? predtým sa mi to nestalo... až po tom oholení.
    Ďakujem za radu veľmi pekne

Podobné otázky

  • krv

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý den. Chcela by som Vás požiadať o radu. Možem mať nejaku infekciu ale zápal ked pri opakovanej masturbácii mi tiekla krv. Ja viem že mohla prasknut blana ale nerozumiem prečo aj pri dalšej masturbácii tiekla krv a dokonca aj napuchli pysky. Velmi tomu nerozumiem. Pohlavny styk som ešte nemala. Mohli by ste mi prosim odpovedať. Dakujem už vopred.

  • Zvýšené ca 125

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, pred rokom mi bola zistila cysta o veľkosti 6,5 cm na pravom vaječníku, po trojmesačnej liečbe, mi zobrali ca 125, ktoré bolo zvýšené 45. Potom mi gynekológ naordinoval HAK, po dvoch mesiacoch som bola na kontrole a ca bolo 41, teda sa mi znížilo a cysta sa zmenšila, po ďalších 4 mesiacoch som bola na kontrole ca 125 bolo 39, ale HAK som už nebrala, po ďalšej kontrole je hodnota ca 125 = 54 a cysta zmizla, nechápem, čo to môže znamenať a ešte mi gynekológ povedal, že mám podráždený ľavý vaječník. Môže ísť o endometriózu?

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    hodnoty sú síce zvýšené, ale pomerne nízke na to, aby sa dalo určiť, čo sa deje. Akékoľvek podráždenie pobrušnice (cysta, endometrioza) zvyšuje Ca 125. Ak cysta zmizla, tak by som to neriešil, potrebné je sledovanie.

  • klystir

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den. Chcela by som sa informovat. Som v zahranici a budem onedlho rodit. Kedze klystir v nemocnici nerobia, chcela by som sa opytat ci existuju nejake prostriedky ako si sama mozem s tymto poradit. Citala som v clanku na internete, ze existuje, ale je potrebne sa opytat gynekologa. Je to mozno trochu trapne, ale pripada mi nepodanie klystiru velmi nehygienicke a chcela by som sa vyhnut trapnej situacii. Mam z nej totiz vacsi strach, ako zo samotneho porodu. Dakujem pekne

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    ani netušíte ako zdieľam Váš názor na klystír. Naprostá vačšina žien udává veľkú úľavu pri porode po jeho podaní. Hlavička tlačí na prázdne črevo a rodičky majú menšie tlakové bolesti po vyprázdnení, okrem toho podráždenie čreva nálevom reflexívne zvyšuje porodnú činnosť. O hygienickej stránke veci nemusím snáď písať.
    Možem Vám doporučiť preparát Yal, ktorý je k dostaniu v lekárni. Možete si ho sama na začiatku porodu aplikovať.