Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,651 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • lactovag

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobry den mozem sa opytat ten lactovag sa da kupit volne v lekarni?A este by som sa chcela opytat ze aka je ta normalna flora!???

Podobné otázky

  • probiotika

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobry den ,
    chcela by som sa opytat..liecim sa cipkami macmiror a atb AMOKSILKAVom kvoli zapalu a za to ze mam streptokoka ktory mi robi sarapatu...dr. mi predpisala gynoflor na doliecenie ale ja som si zohnala pred par dnami lactovag...chcem sa opytat ktore mi je lepsie na to doliecenie...ci to mozem skombiinovat..ze najprv gynoflor a potom ten lactovag alebo iba jedno z nich ?
    a este jeden dotaz...mozem byt tehu ked berrem HAK yasminelle,viem ze som neurobila chybu nikde v uzivani...a zakazdym mame aj prerusovanu suloz..tak by mi to prislo dost blbeee...ale par dni mi je zle..uz pred uzivanim tych ATB..a teraz je to o nieco horsie ( moze to byt aj z tych ATB? )...robila som si aj tehu test a ten bol negativny..mozem byt teda tehotna? mohla zlyhat HAK? dakujem a pekny dnik prajem :D

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    pri užívaní antibiotík je antikoncepčný účinok yasminelle znížený a je potreba sa chrániť dodatočne.
    Lactovag je dobré a účinné probiotikum, veľmi podobné gynoflóru.

  • sex vo vode

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Pán doktor, chcela by som Vás poprosiť o názor na sex vo vode, lepšie povedané v domácom bazéne. Voda je upravovaná chlórom. S manželom by sme to radi vyskúšali, len neviem, či nehrozí nejaké riziko infekcie alebo podobne, či je dobré následne aplikovať preventívne nejaký prostriedok. Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    ¨Dobrý deň,
    nehrozí žiadne riziko a užite si to, bacha na zvedavých susedov.
    Ak by ste chcela istotu, po kúpaní v bazéne je dobrá aplikácia Lactovagu.

  • Vytoky

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den chcela by som sa opytat ci je to v poriadku ked mam stale take priesvitne vytoky a musim stale pouzivat slipove vlozky musim sa teda dost casto aj par krat za den umyvat a kvoli tomu som dostala aj mikozu neviete mi poradit ako sa zbavit tych vytokov lebo moja gynekologicka mi robila vytery a povedala ze su v poriadku a je to dost otravne stale sa aj 5 aj 6 x za den chodit umyvat a tie slipove vlozky ma uz stvu Dakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    doležité je dokladne preliečiť tú mykozu, a potom podporiť imunitu pošvy. Skúste si kúpiť Lactovag a dlhodobo podporovať osídlenie pošvy normálnou flórou.

  • zápal mandlí a tehotenstvo

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň.
    Som v 27.týždni tehotenstva. Pred 5-mi dňami som sa liečila Gynazolom (po vyšetrení mojím gynek.), pretože som mala pocity svrbenia a výtok a zároveň mi opuchla sliznica na vagíne. V tom čase som mala aj bolesti hrdla a nádchu, ktoré som liečila homeopatickým sirupom Stodal a kloktaním Florsalminu. Dnes mi diagnostikovali zápal mandlí a predpísali antibiotikum Ospen. Chcem sa spýtať, či môžem tento liek užiť bez toho, aby to malo negatívny vplyv na bábätko? Môže to zároveň zlepšiť gynekologické problémy, kedže svrbenie prestalo, ale opuch ešte stále mám? Ďakujem.

  • Zápach

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň pán doktor,
    po pohlavnom nechránenom styku s manželom sa nám asi 2x stalo,že sme cítili nepríjemný zápach. Prvý krát to bolo,keď som otehotnela, a teraz sa to stalo druhý krát s odstupom pol roka. Pripomína to skazené vajce. Pritom ani ja ani manžel nemáme problémy ani žiadny zápach,ten vznikne len premiešaním jeho spermiami vo mne. Snažíme sa o bábätko.Ďakujem pekne a pekný deň

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    zrejme máte v pošve nesprávnu vaginálnu flóru, ejakulát pošvu alkalizuje a tým sa uvoľňujú páchnúce látky.
    Skúsiť možete lactovag, ak by nepomohol, potom je vhodná návšteva u gynekológa, lebo ostatné lieky sú na predpis.