Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
18,708 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • vytoky s krvou

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den.Mam otazku ohladom vytokov,co moze byt ich pricinou.Asi pred rokom a pol na prvom vysetreni mi z kultivacie na mikrobiologiu vysla E.coli a stertokok.Lebo som mala dost velke mnozstvo vytoku,neskor som pocitovala aj svrbenie.Po prelieceni cipkami macmiror 500 vytoky ustupili a vysiel mi uz iba streptokok.No asi po 3 mesiacohc som zacala mat vytok s krvou a zacal s atyzden po menstruacii trval tyzden tak prestal prisla menstruacia,a na dalsi mesiac opat vytok skrvou nie az neake velke mnozstvo,tak som mala na 2 mesiace pokoj a v auguste som mal vytok cely mesiac od poslednej menstruacie ,a menstruacia mi ani neprisla v ten mesiac tak som sla ku lekarke bolo to na 40 den cyklu a pichli mi injekciu.Kedze som dlhsie brala rozne globule tak po dobrati som stale isla na kultivacny odber,to ze om mala vytoky som lekarke spomenula ale az druhykrat ked s to zopakovalo tak urobila mi ultrazvuk ,no nevidela tam ziadnu cystu.A v auguste,ked som menstruaciu vobec nedostala,tak vysetrovaal ma aj pohmatom,pomocou zrkadiel povedala,opat ze nie ej tam ani cysta.Teda moja ozatka je,ci mohlo ist o neaky vazny zapal,alebo skor hormonalny problem,lebo ked mi daka tu injekciu vytoky s krvou som uz nemala vobec.Alebo ci by to mohol byt kombinovany problem,ze mozem mat aj zapalovy aj horomonalny problem.Bojim sa zapal neprehliadol a tym padom to nebolo ani liecene. na endokrinologii zistili zvyseny prolaktin.mojlo byt pricinou tych vytokov prolaktin?A etse v tom case som mala aj zapal obliciek,trvalo to viac mesiacov,ci s ati ten zapal z obliciek nemohol preniest aj na vajecniky alebo ine pohlavne organy.Tak isto pohlavny styk som este nemala,ale neviem ci sa neake bakterie nemohli preniest,ak dotycny ktoru mozem mat teoreticky pohlavnu chorobu strcil prst do posvy,alebo tak isto casto navstevujem v lete bazeny.A teda mam obavy ci mi to nemoze sposobit neplodnost,alebo vazne problemy s otehotnenim v buducnosti,ak by som zapal mala a nebol by lieceny.DAKUJEM.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    prolaktín nie je príčinou výtokov, ale príčinou poruchy cyklu určite áno. Prstom sa pohlavné choroby neprenášajú, E. coli je normálnou súčas´tou pošvovej flóry.

Podobné otázky

  • obavy

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den.Pisala som vam ohaldom tych vytokov,zisteneho prolaktinu.Napisali ste mi,ze prolaktin nie je pricinou vytoku s krvou,takze ma to chapat tak,ze pricinou vytokov bol zapal?Tak chcem sa hlavne informovat,ci mi ten zapal z ktoreho som mala asi vytoky s krvou mohol vzniknut z prechaldnutia?Alebo ci navine bol ten zapal najprv asi mocoveho mechura a tak obliciek,lebo prislo sa to az asi po 5 mesiacoch nemala som zaidne palenie pri moceni nic az ked ma dost zacal boliet chrbat ci mi taketo zapaly mozu sposobit aj zapal vajecnikov alebo vajickovodov ci mi ich moze neakym sposobom poskodit a tym,mi sposobit vazny problem s otehotneim,pripadne neplodnot.Pytam sa preto lebos anechme zbytocne znepokojovat a trapit co mam cakat v buducnosti koli tomu zapalu,ktory som mala.Lebo na ten prolaktin lieky uz beriem.Mam 19 rokov.dakuejm za odpoved