Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
18,941 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Persona a kojenie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den pan doktor,
    chcem Vas poziadat o radu. Kojim 6 mesacneho syna a po 3 mesiacoh od porodu som dostala menzes. Mam ho pravidelny a posledne 2 cykly boli myslim aj s ovulaciou (podla hlienu), ten posledny som si overila aj ovulanym testom, ktory vysiel pozitivne.
    Kedze nechcem v blizkej dobe otehotniet a ani brat HAk, kupila som si ovulacny tester Personu.Viem, ze by sa nemala pouzivat pocas kojenia, ale myslite si, ze ani v mojom pripade?
    Pokial som spravne pochopila, moja terajsia hladina hormonu, ktory spusta ovulaciu moze mat ine hodnoty, ako by mala, ked uz kojit nebudem?
    Pristroj si teraz zapamata moje hodnoty. A keby som ho chcela pouzivat aj po skonceni kojenia, pravdepodobne by to uz nemusel vyhodnotit spravne? A mala by som nepresne informacie?
    Pochopila som to spravne? Alebo jeho pouzivanie teraz, ked mam pravidelny menzes s ovulaciu neovplyvni pouzivanie testeru ani po skonceni kojenia?

    Dakujem!

    Monika

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,¨
    počas kojenia je normálne, že žena nemá ovuláciu, kojenie je antikoncepcia, preto sú ovulačné testy zbytočné. Občasná ovulácia je iba "chybou" prírody.