Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,558 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • klitoris

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobrý deň,
    mozno hlupa otazka ale moze sa po castej masturbacii vytvorit akoby pluzgierik na klitorise dobiela zafarbeny alebo to je len podrazdena mazova zliazka?

    dakujem ;)

Podobné otázky

  • Sex, masturbácia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, chcem sa opýtať,že ak by som chcela väčší trošku klitoris ,tak ako na to? Hahahah prepáčte za otázku

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    existujú určité možnosti na zväčšenie klitorisu aj liekové aj operačné, všetky však majú svoje nežiadúce účinky a možné komplikácie. Ak máte pocit, že istá časť Vášho nenapĺňa Vaše predstavy, niekedy pomôže aj psychologická konzultácia.

  • hrcka, vriedok?

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den pán Mudr. Záhumenský,
    chcela by som sa opytat,na ohanbi,na vnutornych pyskoch - 1 cm od klitorisu sa mi vytvorila hrcka,alebo vriedok. Je to taka malicka gulicka - priemer as 2 -i 3 mm,ktoru zvonku vidno ako bielu.Je to tvrde,a neda sa to vytlacit,takze vyrazka to nie je. Neviete mi poradit,o co by mohlo ist?Som v zahranici,a mam z toho strach. Ak je potrebne tak hned by som isla domov.
    Dakujem pekne

  • sex

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobry den mozete my poradit uz asi 2 roky mam problem so SEXOM a to presnejsie zo ZRUSENIM. Uz aj manzel si to vsimol proste nikdy sa nedokazem "UROBIT" ako sa to povie hehehehe. mozete my poradit co mam robit manzelovi sa to nepaci povedal my ze mam ist za svojim gynekologom nech my pomoze, ale je my to dost trapne sa pytat priamo doktora preto pisem vam lebo nevidite ma neviete kto som a tak dakujem za poradenie

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    vaginálny orgazmus pri sexe nie je častý, mnoho žien vyžaduje stimuláciu klitorisu, prstami alebo jazykom. Musíte sa s manželom o tom porozprávať a ukázať mu, čo vás vzrušuje ačo sa Vám páči.

  • estetika

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den. Mala by som otazku skor esteticku. Mam 31 rokov, ale mam pocit, ze moja vagina vyzera ako 50 rocnej zeny. V akom veku zenam koža okolo vaginy (konkretne velke pysky) straca pruznost? Pomoze mi este nejaky krem na spevnenie pokozky? A este jednu otazocku, mam farbu klitorisu na vonkajsich okrajoch skoro uz ciernu akoby ta koža odumierala, ta cierna cast je takmer necitliva. Je to bezne?
    A napokon tretia otazka, je bezne, ze zeny v mojom veku maju klitoris vacsi, vytrcajuci z pyskov? Je jeho zvacsovanie sposobene jeho pouzivanim pri sexe, alebo je to individualne?
    Ja viem, ze ak nie som spokojna, je moznost plastickej operacie, ale mna teraz viac ako esteticke riesenie zaujima, ci je to v mojom veku normalne, kedze nemam nejaku moznost vidiet prirodzenie inych zien (okrem modeliek v porno filmoch, kde je to "asi" (?) odlisne a upravovanejsie ako u beznych smrtelniciek.
    Dakujem vopred za odpoved, aj za tuto poradnu, neviem, ci by som mala odvahu sa spytat taketo neprijemne (pre mna) veci svojho gynekologa pri osobnej navsteve.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    Vami popisované zmeny vonkajšieho genitálu si naozaj neviem predstaviť a preto ani netuším o čo ide. Veĺkosť klitorisu je individuálna, ale po puberte by sa už nemala meniť. Nič iné Vám neporadim, iba návštevu gynekologa, i keď som presvedčený, že sa nejedná o nič vážne.l

  • cysta na velkych pyskoch

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobry den, pred 2 mesiacmi mi bola vyoperovana epidermoidna cysta na velkych pyskoch vlavo (v blizkosti klitorisu) o velkosti 8x3x3 mm. jazva sa mi hojila velmi pekne a dobre, az teraz po 2 mesiacoch mi z nicoho nic v priebehu par hodin velmi opuchla, bola bolestiva na dotych a mierne zecervenana, toto sa stalo 3 dni po dobrani antibiotik ciphin ktore som uzivala kvoli zapalu mocovych ciest. Vyzera to akoby sa mi tam opat vytvorila cysta, avsak v rekordne kratkom case, comu sa cudoval i moj gynekolog. Po vysetreni ultrazvukom potvrdil ze tam nevidi ziadnu tekutinu. Avsak pri ohmatani je tentokrat "cysta"hlbsie pod kozou, i ked este nie je taka vyrazna ako bola ta predtym. Este zdoraznim ze vysledky histologie potvrdili ze povodna excizia bolo vykonana kompletne. Je mozne ze sa mi vytvorila opat cysta za taky kratky cas? Je mozne ze tentokrat pojde o cystu s pozitivnym karcinomom ked sa vytvorila tak rychlo? co odporucate? je mozne ze po opatovnej excizii sa mi cysta vytvori opat? ako sa toho zbavit? Moj lekar mi nasadil antibiotika doxybene a podla reakcie zvazi opatovne otvorenie. aky postup by ste zvolil vy? dakujem za odpoved

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    ide o zápal, zrejme v mieste cysty, vhodná je aplikácia tepla až keď sa vytvorí absces je potrebné ho vypustiť. Antibiotiká sú vhodné, ale neviem, či práve doxybene.