Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,558 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Orgazmus

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, nikdy som nemala problém s orgazmom. Mám 44 rokov a prežívam pri milovaní niekoľko orgazmov klitoridálnych i vaginálnych. Problém mi však začala spôsobovať intenzita vaginálnych orgazmov, kedy mi unikajú z konečníka nielen plyny, ale občas aj stolica. Análny sex praktizujem, ale pomerne zriedkavo. Navyše môj partner tvrdí, že má občas o mňa obavy, pretože sa mu zdá, ako keby som prestala na chvíľu dýchať. Má strach, či nedostanem infarkt. Na jednej strane som rada, že si vieme milovanie "užiť", ale na druhej strane vznikajú isté nepríjemné situácie, ktorý by som sa vyhla, ale neviem, ako. Už som skúšala tabletky espumisan, ale tie vôbec nezaberajú, aj pred-sexovú diétu, ale ani tá nepomáha. Prosím preto o radu, ako sa zbaviť nepríjemných sprievodných javov vyskytujúcich sa pri orgazme. A tiež o konzultáciu, či je nejakým spôsobom pri jeho prežívaní ohrozené moje zdravie (spomínaný infarkt - netrpím na vysoký tla, nepijem alkohol, nekonzumujem nadmerne kávu, ani nemám vysoký cholesterol). Veľmi pekne ďakujem za Váš čas a pozornosť venovanú môjmu "problému".
    audrey

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    mnoho žien by Vám isto veľmi závidelo, užívajte si to, infarkt nehrozí, Vaše srdce by malo bez problému zvládnuť aj ten najsilnejší orgazmus.
    Čo sa týka úniku stolice pri orgazme, ešte som sa s podobným prípadom nestretol, asi by bolo vhodné vyšetrenie na urogynekológii, či nemáte nejaký problém s konečníkovým zvieračom. Ako riešenie ma napáda mať sex iba s prázdnym konečníkom, pred sexom sa vyprázdniť.

Podobné otázky

  • Nechránený styk pred menštruáciou

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň. Je mi to dosť trápne ale chcem sa poradiť. Mali sme nechránený styk 3 dni pred menštruáciou (Orgazmus na rovnako). Mám 26 dňový cyklus a moja menštruácia trvá cca 7 dni. Ovuláciu mám 5 dní po menštruácii. Niekedy mi menštruacia mešká cca 2-3 dni,alebo príde skôr. Fázu by som mala mať Oneskorená luteálna fáza. Tak mi ukazuje môj menštruačný kalendár. Je tam pravdepodobnosť že otehotniem? Mala by som použiť tabletku PO? Ďakujem za odpovede.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    vždy keď máte nechránený pohlavný styk sa otehotnenie nedá vylúčiť. Tzv. metódy neplodných dní sú veľmi nespoľahlivé, preto sa určite neodporúčajú pre páry, pre ktoré je tehotenstvo obrovský problém.
    Počkajte na menštruáciu, ak nepríde, spravte si tehotenský test.
    Ak nebudete tehotná, určite si dajte napísať antikoncepciu, pretože tablety po sú hormonálna bomba a majú sa používať iba výnimočne.

  • Môžem mať pohlavný vstyk ak užívam duphaston ?

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, minulý rok v 6 týždni som potratila. Kvôli tomu mi lekár predpísal duphaston. Momentálne som v 14 týždni tehotenstva a nie som si istá či samotný orgazmus môžem mať alebo nie. Keďže mi môj pán doktor nič podobne nespomenul. Spinenie ani krvácanie nemám, na 3D ultrazvuku som už bola a povedali že plodik vyzerá ukážkovo. Akurát mi predpísali Aspirin 100 ktorý užívam preventívne aby sa nedostavila preeklampsia. Mohol by orgazmus spôsobiť nejaké problémy ? Rast alebo potrat ?

  • Orgazmus

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, chcem sa opýtať, je podľa Vás normálne, (nemôže to spôsobovať niake zdravotne problémy ) že keď máme s partnerom predohru pred pohlavným stykom, tak po vniknutí jeho prstov do 15 sekúnd vystreknem tak že je “kaluž” podomnou, a niekoľkokrát po sebe v priebehu minúty aj 5krat (viac sme neskúšali lebo to bolo až hrôzostrašne koľko toho je (pre mňa) ) ???? vždy sa to deje. Ale len pri prstovani.
    Miestami si myslím že to neni normálne, až tak, tak radšej sa opýtam odborníka.

  • orgazmus po operacii

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobry den ja by som sa chcela spytat kedy by som mohla mat orgazmus(bez sexu) pri operacii maternice (vybratie vrastenych myomov ) dakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    pokiaľ viem, orgazmu je spojený so sexom takže bez sexu nebýva. Ak máte na mysli, kedy možete začať masturbovať, tak hneď po prepustení z nemocnice.

  • ?

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dr:Dobrý deň,
    určite nie. Chuť na sex aj sexuálna energia sa v čase mení, niekedy je človek nažhavený a má orgazmus veľmi rýchlo, inokedy nie.
    Určite sa o seba nebojte, toto nie je problém, stav sa časom upraví, najma až budete mať partnera. Mykoza nemá na prenos vzruchov a schopnosť mať orgazmus žiadny vplyv.
    Dobrý deň. To nie je v tom, ze nemam taku istu hladinu nazhavenosti kazdy den.Lebo podnet kt.ma nazhavil predtym ked som mala plnohodnotny clitoridalny orgazmus ma PRESNE TAKISTO SILNO nazhavy aj dnes - ze si musim dat hned tam dolu ruku, aj hned zvlhnem, ale ked si to zacnem robit rukou, tak tie prijemne pocity spojene s tym su skresane tak ze to nie je ani 5% z toho co som prezivala predtym. Aj ked som neviem ako nazhavena, a vlhka - tak pri onanovani to uz vobec nie je to co bolo. Viem ze mi budete odporucat sexuologa, ale on skuma len psychicke priciny. A ked zisti ze problem nie je v psychike - co nie je - natolko sa dost dobre poznam - tak ma odporuci ku gynekologovi.
    Pan doktor Vy ste gynekolog- poznate urcite vsetky gyn.ochorenia, aj to ktore sposobuje stratu vzruchov v clitorise. AKE JE TO OCHORENIE ?
    Strata prijemnych pocitov nenastala ihned- ja som vnimala znizovanie citlivosti clitorisu postupne - akoby mi tam dole odumierali nervy.
    A ak take ochorenie neexistuje, tak potom fakt neviem, asi ma niekto kto cital moj text, ze mam len clitoridalny orgazmus a vagynalny nie - tak ma asi ten preklial aby som aj ten clitoridalny stratila... fakt , ak ta strata drazdivych pocitov nebude nejakym ochorenim, ale dufam ze to bude tym... tak mi ostava uz len to ze ma niekto preklial...
    Viete, nemyslite si ze hned chytam paniku - ja som si vtedy ked sa tie pocity zacali utlmovat - tak som si povedala, ze to nic , ze to prejde, ze to bude naspat take ako predtym, ale teraz ked sa to kazdym dnom len systematicky zhorsuje - uz skoro pocity uplne vymizli ! - ma optimizmus velmi rychlo presiel. Myslim si, ze moje obavy su opodstatnene.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    osobne si naozaj myslím, že bude problém v psychike, ale viem si teoreticky predstaviť aj neurologický problém. Niektoré ochorenia znižujú alebo úplne odstraňujú citlivosť oblastí genitálu. Otázka je, či si cítite konečník pri hygiene po stolici, či nemáte pocit zmeny citlivosti na vnútornej strane stehien. Vtedy by problém spadal pod neurológa. Ale ako som písal, myslím si, že sa naozaj jedná o psychický problém a konzultácia sexuloga by mohla byť prínosná.