Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,520 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • HCG po potrate

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Som mesiac po potrate. Nikto mi nekontroloval HCG, len som si pred tyždňom robila tehu test, lebo som chcela vedieť či mi to HCG klesa(kedže na internete som sa dočitala, že po tomto zákroku to ženam robia)Test bol ešte pozitívny, o 6 dni už ta druha čiarka bola slabšia.
    Keď som to spomenula sestričke, ta ma odbila s tym, že HCG môže klesať aj 2 až 3 mesiace.
    Akovidim sa im toto vyšetrenie nechce urobiť. Akurat po kyretaži mi urobila UZV, vraj je maternice čista. Ale našla tam podľa nej myomček. Ten tam videla ešte pri tehotenstve.
    26 dni po potrate som začala mať bolesti ako menštruačne, take pobolievanie, od vtedy sa mi objavuje hlien s krvavimi riasami(čo je podľa sestričky,kedže k doktorke sa nedovolam, tiež normalne).Tiež sa mi vo štvrtok a piatok objavil na intimke fliačik svetloružovej krvi. Nieje toho veľa ale ja skutočne neviem čoho je to pôvodcom.
    Nemôže byť, že ten myom(ktory dr. videla) je v skutočnosti ešte zostatok embrya alebo placenty?Mam obavy a neviem čo mam robiťť. Niekedy mam pocit, že dr. je na mňa naštvana, že jej diktujem čo ma robiť.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    nikde nie je doporučuované aby sa po potrate sledovalo HCG, to sa robí iba ak je nejaký problém. Považujte to krvácanie za menštruáciu a počkajte na ďalšiu.
    Verím, že ste mala pred potratom dokázanú vnútromaternicovú tehotnosť.