Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,626 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • tehotna??

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Chcela by som sa opitat ci moze zena otehotniet ked sa do nej urubi priatel .....no ked pred tym pily vela alkoholu neskodi to plodu????mozem byt tehotna.....??neskodi vtedy alkohol nenarodenemu....plodu???dakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    buď mám deja vu, alebo sa za posledný týždeň urobilo pomerne dosť priateľov.
    Ak je žena nezodpovedná a nechráni sa samozrejme može otehotnieť. Alkohol takto na začiatku plodu neškodí, trúfam si povedať, že 50% slovákov sa plodí pod jeho vplyvom. A v nietorých oblastiach sa pod jeho vplyvom aj vyvíjajú až do porodu, potom zaostávajú v raste, majú vačšiu hlavu a vzhľadom aj duchom pripomínajú poliltika SNS čo falšoval podpisy svojho chlebodarcu.

Podobné otázky

  • Môžem byť tehotná??

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Pekný večer.
    Je pravdepodobné, že môžem byť tehotná?
    Poslednú menštruáciu som mala od 25.-28.2. Podľa kalendára mi vychádzala ovulácia na 11.3.
    S partnerom sme mali nechránený sex 10.3.
    Kedy najskôr viem zistiť či som tehotná? Ďalšiu menštruáciu by som mala mat až 25.-28.3.

    Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    počkajte až vám vynechá menštruácia a týždeň po tomto termíne si spravte tehotenský test. Pravdepodobnosť graidity počas jedného ovulačného cyklu je pomerne malá.

  • poradte mi

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,
    chcela by som vedieť Váš názor.S priateľom sa snazíme o bábätko už vyše rok. Obvikle mi menštruácia trvá 7 dní ale minulý mesiac trvala len 4 dni, prvý den bola silná a zvyšné 3 dni slabá. Od mz ma bolia prsia a mám bolesti v podbrušku a som stále unavená.Môj gynekológ mi kázal merať si bazalnu teplotu ale stále ja rovnaká. Myslíte si , že môžem byť tehotná??? Dakujem za odpoved

  • zufala...

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobry den pan doktor...uz dlhsie ma trapi bolest v podbrusku..najprv to bol zzapal tak som uzivala Amoksiklav, tyzden som mala pokoj a potom pred menzesom sa mi bolesti vratili..aj pocas nich aj po nich..tak som zasla ku doktorke..vyzera to tak ze mam opat zapal..momentalne uzivam Zinnat 500 mg.vzala mi vzorku na kultivaciu a aj krv na zistenie ci nahodou nemam endometriozu...hrozne sa bojim co vsetko ba to mohlo obnasat...na sone mi nebolo nic vidno,pri prehliadke ma to bolelo hlavne ked mi prezerala pravu stranu...uzivam aj HAK Yasminelle..takze ovulkacia to byt nemoze...chcela by som este vediet ze ci je normalne ze den po zacati uziavania ATB mam slaby krvavy vytok..zacala som ich brat aj v prvy den uzivania HAK...moze to mat suvis? lebo ja uz neviem co mam robit...robila som si aj tehu test ze coak hanodou zlyhala HAK..nastastie bol negativny...a to som si ho robila po mesiaci ako ma zacali trait tieto bolesti.....aj v case uzivania ATB soms a chranilla inak..tak je mozne ze mozem byt aj tehotna??? ja som uz z toho vsewtkeho proste v koncoch..dakuejm za radu...

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    antibiotiká znižujú účinok antikoncepcie, preto krvácate, pozor nie ste chránená.
    Osobne si myslím, že to s tým zápalom nebude také aktuálne, bolesti sposobuje viac príčin, a bez vyšetrenia Vám nepomožem.

  • Escapelle

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den, chcem sa opytat, vcera sa nam s priatelom pretrhol kondom , tak sme hned rano bezali do lekarne kupit tabletku po, kedze sme v zahranici dostali sme tabletku levonelle.... chcem sa opytat, ci cesnak alebo mlieko znizuje ucinnosti tabletky???pretoze som hned na to zjedla cesnakovy chlieb a o 15 minut na to odpila asi deco mlieka... neviem co by som mala robit??Menstruacia mi zacala 29.7 a skoncila v utorok 4.7. Nehoda sa stala vcera a tabletku som vzala do dvanastich hodin... aka je pravdepodobnost ze som tehotna??alebo co by ste mi poradili??Za odpoved dakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    ani cesnak ani mlieko neznižujú účinok levonelle, nie je potreba sa stresovať. mala by ste byť chránená. Inak lepšia je hormonálna antikoncepcia než prezervatív.

  • priznaky tehotenstva

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobry den chcela by som sa spytat. minuli mesiac som mala menstruaciu 20.7 a trvala mi 6 dni. a potom sme mali pohlavny styk cez menstruaciu z priatelom, a teraz som zas dostala 1.augusta menstruaciu. a bojim sa ci niesom tehotna. teraz co som dostala 1augusta mi trvala len jeden den mensturuacia. niesom tehotna???