Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
18,811 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • zufala...

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobry den pan doktor...uz dlhsie ma trapi bolest v podbrusku..najprv to bol zzapal tak som uzivala Amoksiklav, tyzden som mala pokoj a potom pred menzesom sa mi bolesti vratili..aj pocas nich aj po nich..tak som zasla ku doktorke..vyzera to tak ze mam opat zapal..momentalne uzivam Zinnat 500 mg.vzala mi vzorku na kultivaciu a aj krv na zistenie ci nahodou nemam endometriozu...hrozne sa bojim co vsetko ba to mohlo obnasat...na sone mi nebolo nic vidno,pri prehliadke ma to bolelo hlavne ked mi prezerala pravu stranu...uzivam aj HAK Yasminelle..takze ovulkacia to byt nemoze...chcela by som este vediet ze ci je normalne ze den po zacati uziavania ATB mam slaby krvavy vytok..zacala som ich brat aj v prvy den uzivania HAK...moze to mat suvis? lebo ja uz neviem co mam robit...robila som si aj tehu test ze coak hanodou zlyhala HAK..nastastie bol negativny...a to som si ho robila po mesiaci ako ma zacali trait tieto bolesti.....aj v case uzivania ATB soms a chranilla inak..tak je mozne ze mozem byt aj tehotna??? ja som uz z toho vsewtkeho proste v koncoch..dakuejm za radu...

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    antibiotiká znižujú účinok antikoncepcie, preto krvácate, pozor nie ste chránená.
    Osobne si myslím, že to s tým zápalom nebude také aktuálne, bolesti sposobuje viac príčin, a bez vyšetrenia Vám nepomožem.

Podobné otázky

  • bolestivy prsnik

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den pan dokor, mala by som este jednu vec k tomu bolestivemu prsniku.
    syn ma takmer 18kg a dost casto ho dviham na ruky.a kedze som lavacka,
    nosim ho na lavej strane.ja si to uz ani tak neuvedomujem, ale asi to robim casto, lebo aj manzel ma uz na to upozornil.nemoze to byt aj tym? uz som zufala...

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    viete, že áno? Teoreticky svalovica lavého prsného svalu može byť príčinou bolesti v lavom prsníku. Ale bez vyšetrenia je to čistá špekulácia.

  • ANTIKONCEPCIA....

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den......som 10 mesiacov po porode a dojcila som do piateho mesiaca...potom som si bola dat automaticky predpisat antikoncepciu, doktor mi predpisal Yasminelle, aj kvoli tomu ze som mu povedala, ze mam problemy s ochlpenim....zacala som ju brat a pri konci, ostavalo mi asi 5-6 tabletiek som zacala krvacat, ale velmi, ....doktorovi sa to nedarilo zastavit ani tabletkami ani injekciami....az ked mi po vyse mesiaci hrozilo ist na cistenie mi pichol viacej vakcin naraz a krvacanie prestalo.....konecne....nestacila som prejst ani dvesto metrov bez toho aby som pretiekla, uz som bola zufala.....nakoniec mi povedal ze najlepsia pre mna bude DANA, pretoze mam zle pecenove testy a neodporuca mi hormonalnu antikoncepciu.......no ja si myslim ,ze mi ju nemal ani predpisovat ked som ich mala zle.....ale teraz ide o to, ze uz mam dve deti a viac by som nechcela.....o tu antikoncepciu stojim a DANU nechcem v ziadnom pripade......poradte mi....dakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    v prvom rade je treba overiť, čo máte na pečeňových testoch zlé, a či antikoncepcia je naozaj kontraindikovaná.
    Krvácanie ku koncu Yasminelle s tým však nesúvisí. Navrhujem, zmeňte lekára, poraďte sa s ním, aby Vám predpísal inú antikoncepciu, ktorá Vám sadne. Osobne si myslím, že by to nemala byť nízkodávkovaná typu Yasminelle, po dvoch deťoch je sliznica maternice vačšia a potrebuje svoje dávky hormónov.

  • duphaston a clostylbegit

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den pan doktor, po 11 mesiacoch snazenia sa o druhe dieta mi pani dr. predpisala clostylbegit predtym som brala duphason na upravu cyklu ktory som po 7 mesiacoch vysadila a dva mesiace po vysadeni mi menzes prisiel nacas no potom sa to uz natiahlo o 6 dni teraz na 5 den tj.zajtra mam zacat uzivat ten clostylbegit zaujima ma ci to ma vyznam ked cyklus uz nebol 28 dnovy.Myslite si ze zacat znova uzivat duphaston plus pridat ten clostylbegit bude mat vacsi vyznam?Na dalsi mesiac uzivania mam uz ist aj na folikometriu/neviem presne ten nazov/-mozte mi opisat ako to prebieha?
    Obezna nie som nefajcim nepijem kavu si dam obcas nie som upätá na druhe tehotenstvo som rada ze mam aspon jedno dieta tak ja uz nechapem preco sa mi nedari otehotniet, pri prvom nam to trvalo asi pol roka maly ma 2.5 roka ako sa moze tak telo zmenit?dakujem za odpoved teraz uz zacinam byt naozaj zufala...

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    áno má to význam, clostyrbegyt vyvolá ovuláciu, ktorá Vám pravdepodobne chýba. Folikulometria je ultrazvukové vyšetrenie na meranie veľkosti folikulov.
    Bolo by vhodné vyšetriť aj partnera, všetci starneme a naše telo tiež. Držím palce, aby to vyšlo.