Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,626 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Marianna

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry vecer.Chcem sa opytat...Som v 31tt...V 16tt som brala Unasyn ATB kvoli zlemu vyteru,v 28tt som znovu brala Unasyn za zly vyter a dva tyzdne na to zase Zinnat kvoli zlej kultivacii mocu.No a momentalne mam zapal priedusiek,cize budem musiet brat dalsie ATB.To budu uz stvrte.No a otazka znie,aka je pravdepodobnost ze mala co cakam bude v poriadku?Dakujem za odpoved

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    okamžite zmeňte lekára, žiadny výter z pošvy sa nelieči Unasynom a hlavne nie v gravidite. Je to celé nezmysel. Ešte Vám privedie chronickú mykozu.

Podobné otázky

  • tehotenstvo

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den pan doktor, mam na vas par otazok, hoci ani presne neviem ci su vhodne pre vas alebo skor pre psychiatra.tak to teda skusim. uz rok beriem seroxat 1tabletu rano a som vo faze vysadzovania neurolu./tiez 1x denne/ lieky mi boli predpisane, nakolko mam uzkostnu poruchu.sama som o tom ani nevedela, teda ziadne psych. priznaky som nemala napr.strach z niecoho, niekoho atd.moj problem bol v tom, ze som casto pocitovala nutkanie nadychovat sa.teda zo zaciatku som si myslela, ze mam nieco s plucami alebo nieco take..teraz sa uz citim pomerne lepsie, lekarka chce neurol vysadit do konca tohoto roku, tak sa tesim.Mam 2rocnu dcerku a chcela by som dalsie dieta, neviem vsak dokedy budem cakat kym sa vyliecim, ak sa teda vobec vyliecim. a nechcem stracat cas lebo vzdy som chcela deti jedno po druhom.a tak chcem vediet, ze ak by som otehotnela teraz, ci moze dietatku nejako uskodit ta moja psychicka nepohoda ked este nie som celkom zdrava.a tiez sa bojim vysadit lieky aby sa mi stav nasledne nezhorsil.dakujem pekne a prepacte za taky obsirny prispevok. Marianna

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    naozaj musíte svoje otázky smerovať psychiatrovi, pretože tehotnosť je pomerne veľká záťaž nielen na telo ale aj na dušu. Namiesto liekov by možno pomohlo psychoterapeutické sedenie, kde by sa zistilo, prečo máte to nutkanie a problém by sa možno vyriešil inak. Otehotnenie by som však doporučil naozaj až po konzultácii s psychiatrom.