Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,520 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • lieky a nevolnost

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobry den pan doktor
    konecne po niekolkych rokoch sa mi podarilo otehotniet som asi len v siedmom tyzdni a kazdy den rano mavam slabo hnedy vytok bola som u lekara vraj to zeny mavaju ale moja otazka je nasadil mi duphaston, guajacuran a ascorutin no prisla som na to ze nejake lieky mi zvysuju kyselinu mam palenie zahy a nevolnost z ktorych liekov by to mohlo byt a ktore mozem vysadit lebo viem ze ak vysadim napr duphaston naraz hrozi mi potrat teraz vlastne mam prisny rezim lezat lebo aj to slabucke krvacanie moze byt hroziaci potrat ale zatial je vsetko v poriatku dakujem za odpoved

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    je to veľmi jednoduché, ak je plod zdravý tak prežije aj napriek liekom a ak je geneticky nezdravý tak sa potratí aj napriek liekom. Je to úplne jedno, čo beriete.
    Z uvedených liekov snáď jediný význam má duphaston, je to podpora tehotnosti, ale účinok je aj tak sporný. Nemusíte prísne ležať, ničomu to nepomože. Stačí počkať do 12. týždňa a uvidíte ako to dopadne.
    Vynechajte guajakuran, može robiť tie potiaže.