Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,535 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Kúpanie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, ja by som sa chcela iba opýtať, či je nebezpečné kúpanie v prírodnom jazere počas tehotenstva. Som v 18 tt a v mojej blízkosti sa nachádzajú iba prírodné jazerá a žiadne plavárne alebo kúpaliská. Preto by som rada vedela, či je to pre mňa alebo pre babätko nebezpečné. Tehotenstvo mám doteraz pokojné bez akýchkoľvek problémov.
    Za Vašu odpoveď vopred ďakujem.

Podobné otázky

  • kupanie po potrate

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den, este som sa zabudla spytat,potratila som v 17.tt, bol robeny aj kyret. Chcem sa spytat, ako dlho po tomto sa mozem kupat,nakolko mesiac po potrate by sme mali ist na dovolenku k moru.
    Dakujem pekne.

  • KUPANIE

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobrý som tehotná chcela by som isť k moru.neublizi nam ta slana voda?

  • Kúpanie v prírodných jazerách

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,

    som v 27 týždni tehotenstva a chystám sa na dovolenku na 2 týždne na chatu. Je tam prírodné jazero Domaša. Zaujíma ma či sa môžem v prírodnom jazere kúpať, alebo radšej nie. Od detska sa v ňom kúpem a nikdy som na prírodné jazero zle nereagovala. No teraz v tehotenstve neviem - plesne a pod., môžem tým uškodiť bábätku a radšej sa nemám kúpať? Ďakujem a prajem pekný deň.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    Domaša je výborná, je tam fajn festival a dobreé pivo. Kúpať sa možete, preventívne si kúpte čípky Lactovag, aby ste nedostala mykozu.

  • tampón a kúpanie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň pán Doktor! Chcela by som sa opýtať, aký máte názor na kúpanie sa v bazéne počas menštruácie. Kamošky sa vždy čudujú, keď s nimi nejdem plávať počas menzesu, že prečo nepoužívam tampón... Je to bezpečné, nehrozí infekcia? Počula som aj o nejakých vazelínových tampónoch, ale tie sa vraj používajú len mimo menzesu ako prevencia proti infekciám. Vopred Vám ďakujem za radu.

  • kupanie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobry den pan doktor.som v 24tt.asi sa to nepytam,ako prva,ale chcela by som vediet ci je dobre sa kupat v termalnom parku besenova alebo v luckach.viem ze v jazerach nie ale ako je to z beznymy verejnymi bazenmy s chlorovou vodou?

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    všeobecne sa nazdávam, že kúpanie v tehotnosti je možné kdekoľvek. Prírodné jazerá mi občas pripadajú čistejšie ako chlorované bazény. Chlor v bazéne može sposobiť vyhubenie prirodzenej pošvovej flory s následnou mykozou, čo však je iba malý problém a nevidím dovod na to, aby ste si kúpanie upreli.
    Jedine, na čo je treba dať pozor je príliš teplá voda v Bešeňovej, aby Vám nedošlo špatne, prípadne aby ste v nej neomdlela, dobré je mať doprovod.