Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,520 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Mozem otehotniet?

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den
    Som 5 tyzden po kyretazi v dosledku potratu (7tt). Dostala som prvu menstruaciu. Hned po jej skonceni som mala s partnerom nechraneny pohlavny styk, priblizne na 9 den. K vyronu semena nedoslo. Mozem otehotniet? Citala som, ze aj z tzv. "kavapiek radosti" moze zena otehotniet. Preto sa obavam.
    Dakujem za odpoved.

Podobné otázky

  • Možem otehotniet?

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Prosím Vás chcela by som sa len spýtat čo je na tom pravdy že baba može otehotniet aj ked sa jej len priatelové spermie dostanu na nohavičkyae na nohavice z nutra a nebudu streknute priamo do pošvy?? Je to možné ???

  • Môžem otehotnieť?

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Som matkou 9-mesačného synčeka, ktorého dojčím. Od pôrodu som ešte vôbec nedostala menštruáciu. Zaujíma ma, či môžem otehotnieť? Ďakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    možete ale pravdepodobnosť je malá, závisí na frekvencii kojenia, na Vašej hmotnosti a hormonálnej situácii. KOjenie je antikoncepcia, ale nedokonalá

  • Mozem otehotniet?

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den, s priatelom sme mali pohlavny styk, tvrdi, ze asi aj nieco do mna islo, no neni si isty, vytiahol ho v podstate so spermiami...su tomu dva tyzdne. Myslela by som si, ze sa nic nedeje, ale mam take stavy, ze som hrozne unavena-zvyknem byt...bola som v obchode- nieco mi zasmradlo-musela som ist von, sem tam mi pride spatne,cestovanie mi tiez velmi nerobi dobre,hlava sem tam boli, a citim sa divne, raz divne a potom dobre, ale tak divne, ze to neviem opisat...Neviem ci si to namyslam, alebo co......Bola som aj u dr. ale nie gynekologa,lebo som si myslela ze som chora ale som v podstate zdrava (hrdlo,ale vraj zanedbatelne), dr. sa ma pytala ci nie som tehotna, vysvetlila som jej, dva krat som si robila test a vyslo negativne, Neviem ci dva tyzdne je malo na to aby som prisla na to ci som, alebo nie- tehotna... ci si to len namyslam...antikoncepciu som brala, ale uz ju nejake 3 mesiace neberiem...uz som nechcela. Menzes mavam pravidelne...o tyzden mam dostat. este by so sa chcela opytat,je pravdepodobnost otehotnenie aj bez toho aby sa chlap vystirekal?niekde na nete som to zazrela, ze na 37 ano, a ked sa vystrieka tak az na 79percent, iny clanok sa mi uz nepodarilo najst...poradte mi prosim...

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    ak máte styk a nechcete dieťa je extrémne nezodpovedné ak neberiete antikoncepciu.
    Počkajte ak Vám bude meškať menštruácia, tak si spravte tehotenský test.

  • možem otehotniet?

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý večer, chcela by som sa opýtať, či by som mohla otehotnieť, ak som mala s partnerom orálny sex (teda ja som ho praktizovala na ňom), ale tesne pred jeho vyvrcholením vnikol do mňa (mali sme nechránený pohlavný styk). Mala som 19 deň cyklu. Či by mohli tesne pred jeho vyvrcholením sa dostať do mňa nejaké spermie.

  • Spermie a voda

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den pan doktor. Chcela by som sa opytat ako je to so zivotnostou spermii vo vode. Ak by som sa napr. kupala vo vode,kde su partnerove spermie,tak z toho mozem otehotniet? Za odpoved vopred dakujem :)

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    voda je pre spermie nízko onkotická a rýchlo ich zabíja, spermie akoby napučia a prasknú. Na druhej strane ejakulát im poskytuje akú takú ochranu a závisí na tom ako rýchlo sa dostane k Vám do pošvy.