Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,626 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • bolesti krížou

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobrý den,chcem sa spýtat,som v 36.týždni tehotenstva a velmi ma bolia kríže a tá bolest mi vystreluje až do kostrče a bolest je neznesitelna hlavne v noci.nemôžem vôbec ležat ani v posteli a ani nikdeje to prosím vás normálne ked mám skoro pred pôrodom?alebo to signalizuje,že môžem porodit predčasne?dakujem vám za odpoved.s pozdravom zdenka

Podobné otázky

  • Narok na vysetrenie - ano alebo nie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den. V roku 2005 mi bola odporucena liecba, pretoze som mala problemy s hormonmi a popritom mi pani doktorka z Lubochne odporucila sono obliciek. Kym som vsak prisla k mojmu gynekologovi, tak som otehotnela a toto vysetrenie sme odlozili. Uz je tomu vsak 3 roky, moj menstruacny cyklus sa upravil na pravidelny aj bez liecby. Problem je vsak ten, ze ked prechladnem, a bolia ma vajecniky alebo maternica, tak ma zacnu boliet aj krize - v oblasti obliciek. Ked nahodou uzijem ibalgin od bolesti, tak dostanem do krizou velke bolesti, ktore prejdu az po dlhsom case. Moja otazka znie, ci mam este pravo na vysetrenie obliciek, pretoze si myslim, ze moje bolesti krizou su spojene s oblickami. Je to uz tri roky stare odporucanie a bolo urobene kvoli hormonom a nie kvoli bolestiam. Alebo mam ist za svojou obvodnou lekarkou a pytat si vysetrenie tam? Ja viem, ze je to nezvycajna otazka, ale bola by som rada, keby ste mi na nu odpovedali. Dakujem a prajem stastny rok 2009.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    vyšetrenie obličiek kvoli hormonom nechápem, skor by som myslel vyšetrenie nadobličiek.
    Ak máte bolesti v krížoch, nejedná sa zrejme o bolesti obličiek, skor ide o ortopedickú príčinu. Pri bolestiach navštívte svojho praktického lekára, ktorý Vás vyšetrí a určí ďalšie potrebné vyšetrenia.