Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,520 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • krvacanie po šestonedelí

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, rodila pred 8 týždňami prirodzenou cestou. Nakoľko sa mi neodlúpila úplne placenta, v celkovej anestéze ma čistili.Ešte v pôrodnici mi dávali oxytocín a dve konzervy krvy a 2 x denne augmentin, pri prepúštaní z pôrodnice robili kontrolný ultrazvuk. Doma som ešte šesť týždňov krvácala, neskôr sa pridružili aj ťahavé krátke bolesti v bruchu v oblasti pupka. Na kontrole po šestonedeli ma gynekológ vag.vyšetril a povedal že ZREJME ide o zápal v maternici a predpisal mi Zinnat 250 na dobu 10 dní, 2 krát denne. Antibiotika som vybrala, ešte stále krvácam (možno o niečo menej...) Ako by sa malo ďalej postupovať? O akú diagnózu by mohlo ísť. Myslím si, žeby ma mal lekár poslať na ultrazvuk, prípadne aké vyšetrenia by mal urobiť. Dieťatko plne dojčím a chcem v tom aj pokračovať. ďakujem. eva

Podobné otázky

  • krvácanie po šestonedelí

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň.
    Krvácala som celých 6 týždňov po pôrode (sekcia). Len asi tri dni pred koncom to prestalo. Potom sa vratilo krvacanie a skoncilo do siedmeho tyzdňa. Videl ma môj gynekológ, robil ultrazvuk a povedal, že maternica je čistá. Teraz na začiatku 9. týždňa po pôrode zase krvácam a objavujú sa aj zrazeniny. Plne kojím. Môže to byť menzes alebo je to stále čistenie po pôrode?

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    može to byť menzes, ale v celkovom kontexte by som uvažoval aj o poruche zrážania krvi, ak je maternica čistá. Vhodné by bolo užívať nejaké lieky na podporu zrážania.

  • krvacanie po sestonedeli

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobry den pan doktor,
    rodila som pred 11 tyzdnami (ako prvorodicka) a uz piaty tyzden sa mi objavuje krvacanie podobne menstruacii, ibaze slabsie. netrva to vkuse 5 tyzdnov, ale objavi sa krvacanie, trva niekolko dni, potom prestane a o niekolko dalsich dni sa objavi opat. moja doktorka mi povedala, ze je to v poriadku, viac-menej normalne, ale mne sa to nejako nezda...co si myslite vy?