Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,641 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • chlamydie ci viac hormonov?

    , Autor: Registrovaný používateľ

    V lete 2007 som začala mať silné výtoky, častokrát nepríjemne zapáchajúce, k tomu sa pridali bolesti pri močení. Po lete sa to trocha zlepšilo, navštívila som lekára, ten po výtere skonštatoval, že baktérie nemám. Navštívila som alternatívneho lekára, ktorý pracuje s elektro-magnetickým vlnením,ktorý načrtol, že by to mohli byť chlamýdie. Dodnes mám pred menštruáciou bolesti pri močení a výtok. Môj gynekológ to označil ako zvýšenú produkciu hormónov. Mám strach či taká dlhá doba potenciálnych chlamýdií nespôsobila neplodnosť, aj keď mám vek 19 rokov. A nakoľko nákladné sú vyšetrenia na neplodnosť. Vďaka.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    ďalší lekár čo lieči nález z výteru a nie pacienta.
    Elektromagnetické vlnenie je síce blbosť, ale stačí si vypočuť, že máte páchnúci výtok a každý kto má internet a základný prehľad spomenie chlamýdie.
    Určite by ste mala byť preliečená aspoň lokálne, a možno odobrať stery na chlamýdie. Ak Váš lekár nie je ochotný tak ho zmeňte.