Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,641 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Mozem otehotniet aj ked...

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den,chcela som sa vas opytat,mam 20rokov a od7rokov som bola liecena na astmu nemala som sice zachvaty ale horsie dychanie ktore bolo spojene s piskanim priedusiek a tak,neskor som sa vyliecila a choroba ustupila neberiem ziadne lieky a este zhruba pred rokom mi povedala moja doktorka ze mam zlu zrazanlivost krvi ale nedala mi ziadne lieky a povedala nech navstivim alergologicku a nech jem hlavkovu kapustu,hm no neviem s tou kapustou heh.ale moja otazka smeruje ak by som otehotnela mohol by sa mi zhorsit stav obcas sa mi tako dycha ale to preto lebo fajcim a chcem prestat ale kdesi som citala ze ak zena je vo vyssom stadiu tehotenstva sa jej tazko dycha lebo ju plod tlaci,v mojom pripade teda neviem a ked mam tu zrazanlivost krvi mozu nastat komplikacie pri porode?????dakujem za vasu odpoved pekny den

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    AKO ASTMATIČCKA NESMIETE FAJČIŤ !!!!!!!
    Inak v tehotnosti sa zvykne astma dokonca vylepšiť. Pred otehotnením by bolo vhodné spirometrické vyšetrenie, predpokladám však, že bude v poriadku.
    A čo sa týka toho zrážania krvi - neviem, čo mala doktorka na mysli, ale ak máte poruchu zrážania, je dobré o tom vedieť pred tehotnosťou, hlavne zistiť o akú poruchu ide.