Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,520 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Epiduralka

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den, pan doktor. Chcela by som sa Vas spytat na vas nazor ohladom podania epi pri porode. Stretli ste sa s nejakymi komplikaciami pocas porodu ci po nom? Moze mat epi nejake negativne dosledky? Velmi pekne dakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    som veľkým priaznivcom epidurálnej analgézie, myslím, že jednou zo základných úloh medicíny je zbaviť pacienta utrpenia.
    Komplikácie sú zriedkavé, ja osobne som sa stretol iba s tým, že epidurálna analgézie nebola plne účinná bola potreba ju doplniť inou.

Podobné otázky

  • EPIDURÁLKA a PROBLEM s ANEMIOU!

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den,Pan doktor.Chcela by som sa opytat:Momentalne som 14- tyzdny tehot.Pocula som ,no neviem ci je to pravda,ze mi epidural nepichnu ak mam problem s anemiou,no neviem Vam povedat v akom stadiu.Da sa mi to zistit? a da sa to vobec liecit do konca porodu,aby mi ju mohli aplikovat?Strasne moc by som ju chcela,prvy porod ma odhovorili a druhy krat ,by ma uz nikto:)Iba ak by mi to nedovolil moj zdravotny stav a dufam ,ze nie.Este nieco mam aj bronchit.astmu a to som zas citala ,ze je epidural v hodny.Zatial Vam moc dakujem ,za skoru odpovet a dufam ,ze kladnu,este raz dakujem pa:)

  • Epiduralka

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Chcem sa opýtať aký je Váš názor na epiduralku.

  • epidurál

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň!

    Rodila som 3 krát sekciou. Vždy mi bola podaná epidurálka. Mala som to ,,šťastie", že vždy bol úspešný až druhý pokus. Mám bolesti v oblasti vpichu. Posledný porod bol pred 3 mesiacmi. Prvý pred 6 rokmi, druhý pred 3 rokmi. Bolesti po predchádzajúcich trvali prakticky do ďalšieho porodu. Ako dlho možu pretrvávať? Ďakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    ak máte bolesti v oblasti aplikácie, bolo by vhodné anesteziologické vyšetrenie, aby si lekár prehliadol miesto podania, či tam sa netvorí zápal alebo únik moku. Podľa toho sa uvidí aj liečba

  • epiduralka

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den pan doktor,

    chcela by som sa vas opytat, som v 30.t.t a cakam druhe babo, prve som porodila cisarskym z dôvodu odporucania trumatologa, pretoze som mala zlomenu nohu a v nej klinec a taktiez som mala obmedzenu pohyblivost.Teraz je to uz celkom lepsie, len druhe babätko by som chcela priviest na svet spontanne, je mozne podat epiduralku, ak som mala predtym sekciu?pocula som ze sa to velmi neodporuca, lebo ze keby sa nahodou roztrhla jazva v maternici, tak to zena nebude citit a moze nastat krvacanie do dutiny brusnej.Co je na tom pravdy?
    Dakujem pekne za odpoved.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    áno, v súčasnosti už stav po cisárskom reze nie je kontraindikáciou na epidurálnu analgéhziu, dávajú sa dávky, pri ktorých už je prasknutie jazvy cítiť, okrem toho prasknutie jazvy vzniká v menej ako 1% prípadov.

  • epiduralka

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den,

    chcem sa spytat ci epiduralka nema nejaky negativny vplyv na dieta, hoci vo vacsine litaeratury sa uvadza, ze je to bezpecna metoda. Avsak citala som aj nazor, ze dieta nemusi spolupracovat a porod sa tym moze predlzit, alebo sa znizi tlak krvi. Znama, ktora pracuje ako detska sestra na novorodeneckom mi povedala, ze deti po epiduralke treba casto rozdychavat a nasledne rozcvicovat.
    Dakujem.