Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,520 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • tehotná ale ...

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň pán doktor, zase sa na Vás obraciam s otázkou. V stredu som bola u gynekológa, ktorý mi zistil, že som v piatom týždni tehotenstva. Na ultrazvuku zo spodu mi zistil, že mám aj hematóm. A keďže som otehotnela pomocou clostilbegytu a duphastonu, teraz mi predpísal Utrogestan a Ascorutin, povedal, aby sa to tam udržalo. Ale mne asi vplyvom tých liekov pustilo slabšie krvácanie s malými hrčkami zrazenej krvi. Chcem sa spýtať: vyšiel mi už asi ten hematóm? Kontrolné sono bude o desať dní a keď by som silno krvácala mám prísť hneď. A z čoho tam vznikol ten hematóm?
    Druhá otázka: Ascorutin sa nesmie podávať tehotným ženám (zabudla som sa ho na to spýtať, ale keď mi ho predpísal asi vedel čo robí), môže sa niečo stať bábetku?
    Ďakujem Vám ešte raz za vašu odpoveď. Teraz budem mať na Vás asi častejšie otázky, lebo doktora sa to všetko zabudnem spýtať.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    zakrvácanie a hematom sú príznaky hroziaceho potratu, ale keďže nevieme plod na začiatku liečiť tak sa nedá nič robiť, iba počkať ako to dopadne. Ak je plod zdravý tak prežije, ak je geneticky nemocný, tak sa potratí.
    Ascorutin je vitamín a može sa užívať, ale nepomáha.