Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,505 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • mám menštruáciu?

    , Autor: Registrovaný používateľ

    som 6 týždňov po porode, 3x som mala zápal prsníka a raz zápal maternice, tak 6 dní už nedojčím. Druhý deň po odstavení som začala krvácať. Nie veľmi, len 1 vložka za deň, ale mám strach, či sa jedná už o menštruáciu, alebo je to niečo iné.

Podobné otázky

  • problem z menstruaciou

    , Autor: Registrovaný používateľ

    je to normalne ze v 17 nemam menstruaciu???????

  • Kojenie bez menštruácie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, pán doktor,
    prosím Vás, je to OK, keď kojím aj prikrmujem a ešte pol roka od pôrodu nemám menštruáciu?

  • otázka

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň. Som po sekcii 3 mesiace, šesťstonedelie prebehlo bez komplikácii, malého som dojčila 2,5 mesiaca ku koncu aj s dokrmovaním. Menštruáciu som ešte nemala, s manželom sme mali prerušovanú súlož. Je normálne že ešte nemám menštruáciu? Môže za to aj stres kvôli staršej dcérke s ktorou idem na operáciu. Aj s malým som bola na operácii kvôli hernii - priškrtenie črievka.

  • katulienka

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, rodila som cisárskym rezom 27-ho augusta 2008. šestonedelie prebehlo bez komplikácii. Ko po šestonedelí bola v poriadku. malého som kojila dvaapol mesiaca, už 3 týždne ho nekojím, ale menštruáciu som nedostala. Ak sa sprchujem a stlačím si dvorec bradavky vyjde mi ešte trocha mlieka. Je to normálne že ešte nemám menstruáciu?

  • problem

    , Autor: Registrovaný používateľ

    DObrý deň, asi 5 mesiacov nemam menst., endokrinologička mi po vyšetreniach a odberoch naordinovala Euthyrox, Duphaston(2x1 15.- 25DC., Clostilbegyt 2x1 5.-10DC.
    s tym ze zaver je: prim. subklin. hypothyreóza pri predčasnej menopauze. Kedže mám 35r. a chcem otehotniet rada by som sa opýtala, ako D a C užívať ked nemam menstruaciu? Pomôže to vôbec? ďakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    ak máte predčasnú menopauzu tak neotehotniete, pretože ani Clostyrbegyt nevyvolá ovuláciu. Je možné, že máte autoimunné poškodenie endokrinných žliaz a vhodné by boli aj kortikoidy.
    Bolo by potrebné dokladnejšie vyšetrenie, vrátane ultrazvuku na gynekologii na zobranie sliznice maternice a vaječníkov.