Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,520 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Nepravidelná menštruácia a otehotnenie a Rh faktory

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, nikdy som nemala pravidelnú menštruáciu, niekedy príde po 34 dńoch, niekedy po 43 dňoch, antikoncepciu neberiem žiadnu. Teraz som mala naposledy menštruáciu 12.09.2008, trvala 6 dní, čo je u mňa bežné. Rada by som vedela či mám počkať s návštevou lekára a čakať či príde menštruácia - je to ešte v norme? Lebo už je november a nič, tehotná nie som. Cítim sa výborne, nebolí ma nič. A ešte mám otázku: Mám 33 rokov, 2 deti - 12 a9 ročné, a s manželom by sme chceli tretie dieťa. Mám podstúpiř nekajé špeciálne vyšetrenie? Dá sa vobec otehotnieť pri takom nepravidelnom cykle? A ešte jedna otázka ohladne krvných skupín: Ja mám RH A- , manžel má 0+. Deti majú obidve A+. Po prvom porode som dostala injekciu do 24 hodín. Hrozí z tejto strany nejaký problém? Prosím odpovedzte mi. Ďakujem.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    kým nemáte iné problémy tak nemusíte k lekárovi kvoli nepravideľnej menštruácii.
    Nepotrebujete žiadne vyšetrenia. Ak ste po druhom porode nedostala injekciu tak je možné, že si budete tvoriť protilátky a je potrebné to v prípadnej tehotnosti sledovať. Otehotnieť sa dá aj pri nepravideľnom cykle.