Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,642 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • tehotna???

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den!Uz asi tyzden ma trapi caste mocenie,hlavne pred tym ako zaspavam.Vcera som bola aj u svojej gynekologicky,ktora mi nespravila ziadne vysetrenie a ani nepredpisala ziadne tabletky,pretoze to mozu byt aj prve priznaky tehotenstva!Mam pockat do menstruacie,zatial pit urologicky caj.Uzivam sice antikoncepciu!Je zapal mocovych ciest naozaj tak podobny ako priznaky pri tehotenstve??Mozem otehotniet aj ak uzivam antikoncepciu??

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    to je vtipné :).
    Nedám Vám nič na hnačku a na zvracanie lebo to možu byť príznaky tehotenstva :)))
    Ak užívate antikoncepciu tak je riziko tehotnosti minimálne a zrejme máte začínajúci zápal močových ciest, navštívte normálneho praktického lekára. Snáď si nebude myslieť, že máte začínajúci infarkt.

Podobné otázky

  • poradte mi

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,
    chcela by som vedieť Váš názor.S priateľom sa snazíme o bábätko už vyše rok. Obvikle mi menštruácia trvá 7 dní ale minulý mesiac trvala len 4 dni, prvý den bola silná a zvyšné 3 dni slabá. Od mz ma bolia prsia a mám bolesti v podbrušku a som stále unavená.Môj gynekológ mi kázal merať si bazalnu teplotu ale stále ja rovnaká. Myslíte si , že môžem byť tehotná??? Dakujem za odpoved

  • zufala...

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobry den pan doktor...uz dlhsie ma trapi bolest v podbrusku..najprv to bol zzapal tak som uzivala Amoksiklav, tyzden som mala pokoj a potom pred menzesom sa mi bolesti vratili..aj pocas nich aj po nich..tak som zasla ku doktorke..vyzera to tak ze mam opat zapal..momentalne uzivam Zinnat 500 mg.vzala mi vzorku na kultivaciu a aj krv na zistenie ci nahodou nemam endometriozu...hrozne sa bojim co vsetko ba to mohlo obnasat...na sone mi nebolo nic vidno,pri prehliadke ma to bolelo hlavne ked mi prezerala pravu stranu...uzivam aj HAK Yasminelle..takze ovulkacia to byt nemoze...chcela by som este vediet ze ci je normalne ze den po zacati uziavania ATB mam slaby krvavy vytok..zacala som ich brat aj v prvy den uzivania HAK...moze to mat suvis? lebo ja uz neviem co mam robit...robila som si aj tehu test ze coak hanodou zlyhala HAK..nastastie bol negativny...a to som si ho robila po mesiaci ako ma zacali trait tieto bolesti.....aj v case uzivania ATB soms a chranilla inak..tak je mozne ze mozem byt aj tehotna??? ja som uz z toho vsewtkeho proste v koncoch..dakuejm za radu...

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    antibiotiká znižujú účinok antikoncepcie, preto krvácate, pozor nie ste chránená.
    Osobne si myslím, že to s tým zápalom nebude také aktuálne, bolesti sposobuje viac príčin, a bez vyšetrenia Vám nepomožem.

  • priznaky tehotenstva

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobry den chcela by som sa spytat. minuli mesiac som mala menstruaciu 20.7 a trvala mi 6 dni. a potom sme mali pohlavny styk cez menstruaciu z priatelom, a teraz som zas dostala 1.augusta menstruaciu. a bojim sa ci niesom tehotna. teraz co som dostala 1augusta mi trvala len jeden den mensturuacia. niesom tehotna???

  • slaba menstruacia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobry den chcem sa opytat pred troma dnami som mala menstruaciu mavam ju skoro pravidelne je tam odchylka 1-2dni a trva 4 dni ale tento mesiac to bolo ine mala somju len 2dni a bola velmi slaba ale uz tyzden mi je tak divne a strasne ma pali zaha mozem byt tehotna???

  • Mozem byt tehotna???

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den.
    Posledna menstruacia bola 10.6.09. Normalne byva u mna pravidelny 28-dnovy cyklus.Teraz mam uz 2 tyzdnove meskanie a za sebou niekolko negativnych testov. Uz asi 2 Tyzdne mam priznaky ako nevolnost,zväcsene a tmavsie prsne bradavky,väcsie prsia a emotionalne vykyvy:-) Dnes som bola u lekarky, ktora ma vysetrila ultrazvukom, ale tiez mi nedala definitivnu odpoved.Vraj je stena maternice zmenena (hrubsia), ale nevidi inak este nic-bud som este vo velmi skorej faze alebo nie som tehotna. Krv mi nebrala.Dala mi na 10 dni Duphaston 10mg a potom sa uvidi.Je to normalne, ze stena maternice je zhrubnuta aj po takom oneskoreni?Je mozne, ze napriek neg.teh.testom mozem byt este tehotna.Myslela som,ze dnes budem mat istotu,ale zneistili ma este viac:-)

    Dakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    ak máte test negatívny tak tehtoná nie ste, zrejme máte perzistujúce žlté teliesko. Stav sa upraví.
    Ak chcete istotu, zopakujte test za týždeň.