Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,511 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Mozem byt tehotna???

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den.
    Posledna menstruacia bola 10.6.09. Normalne byva u mna pravidelny 28-dnovy cyklus.Teraz mam uz 2 tyzdnove meskanie a za sebou niekolko negativnych testov. Uz asi 2 Tyzdne mam priznaky ako nevolnost,zväcsene a tmavsie prsne bradavky,väcsie prsia a emotionalne vykyvy:-) Dnes som bola u lekarky, ktora ma vysetrila ultrazvukom, ale tiez mi nedala definitivnu odpoved.Vraj je stena maternice zmenena (hrubsia), ale nevidi inak este nic-bud som este vo velmi skorej faze alebo nie som tehotna. Krv mi nebrala.Dala mi na 10 dni Duphaston 10mg a potom sa uvidi.Je to normalne, ze stena maternice je zhrubnuta aj po takom oneskoreni?Je mozne, ze napriek neg.teh.testom mozem byt este tehotna.Myslela som,ze dnes budem mat istotu,ale zneistili ma este viac:-)

    Dakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    ak máte test negatívny tak tehtoná nie ste, zrejme máte perzistujúce žlté teliesko. Stav sa upraví.
    Ak chcete istotu, zopakujte test za týždeň.

Podobné otázky

  • poradte mi

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,
    chcela by som vedieť Váš názor.S priateľom sa snazíme o bábätko už vyše rok. Obvikle mi menštruácia trvá 7 dní ale minulý mesiac trvala len 4 dni, prvý den bola silná a zvyšné 3 dni slabá. Od mz ma bolia prsia a mám bolesti v podbrušku a som stále unavená.Môj gynekológ mi kázal merať si bazalnu teplotu ale stále ja rovnaká. Myslíte si , že môžem byť tehotná??? Dakujem za odpoved

  • slaba menstruacia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobry den chcem sa opytat pred troma dnami som mala menstruaciu mavam ju skoro pravidelne je tam odchylka 1-2dni a trva 4 dni ale tento mesiac to bolo ine mala somju len 2dni a bola velmi slaba ale uz tyzden mi je tak divne a strasne ma pali zaha mozem byt tehotna???