Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,642 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • PN?!

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Príjemný deň pán doktor. Som v 10tt a nakoľko pracujem v zamestnaní, kde je momentálne nárazová práca a môj pracovný čas je 12h denne a 6 alebo 7 dňový prac. týždeň. Chodím aj do štátnicového ročníka a navyše bývam na ubytovni, kde sa stále niečo deje, večne nejaké večierky a buchoty. Zatiaľ sú všetky moje výsledky úplne v poriadku, len som sa u svojho lekára zaujímala, či mi môže od polovice decembra napísať PN nakoľko to na ubytovni už teraz ťažko zvládam a neviem si predstaviť v skúškovom období zvládať prácu i školu. Odpovedal, že to nie je možné, lebo nie som rizikové tehotenstvo. Viete mi s tým nejako poradiť? Ja nemôžem zostať doma skôr ako je zákonom stanovený odchod na MD? Ďakujem krásne za odpoveď a prajem príjemný deň

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    tehotnosť nie je choroba, nie je možné, aby lekár riešil Vašu sociálnu situáciu práceneschopnosťou, ak je tehotnosť v poriadku. Možete požiadať zamestnávateľa, nech Vás preradí na inú prácu, pretože ste tehotná.