Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,642 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Tehotenstvo áno či nie?

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Pán doktor, mám takýto problém. Posledný menzes som mala 22.7.08 a po týždni meškania som si robila TT, ktorý vyšiel pozitívny. Po 5 dňoch od testu som jeden deň krvácala a to ráno silnejšie svetlú krv a potom cez deň som mala taký tmavší výtok, ďalší deň už nič. Šla som pre istotu o 2 dni ku lekárke, ktorá mi urobila sono a povedala, že je to tehotenstvo, ale asi to nežije, mám prísť o týždeň, že ma pošle na vyčistenie. Čo si mám o tom myslieť? Ak je to naozaj neživé, neuškodí mi ten týždeň? Inak mám bolesti v podbrušku, ale nie silné a nekrvácam. Ďakujem veľmi pekne za Váš názor. S pozdravom. E.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    určite počkajte a nedajte sa čistiť !!!!!
    Je veľmi pravdepodobné, že ste otehotnela neskor a preto sa plod zdá menší. Kľudne kontaktujte aj iného lekára aby skontroloval ultrazvuk, aby nedošlo k zbytočnému potratu živého plodu.

Podobné otázky

  • tehotenstvo ano ci nie?

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den, chcela by som spytat ci som tehotna. Menstruacia mi meska 10 dni. Mam nepravidelny cyklus 34 dni. Robila som si tehotensky test a prvy vysiel pozitivny len s takou slabulinkou ruzovou ciarkou, pred dvoma dnami som si robila dalsi vysiel zase pozitivne, ale uz s jasnou ciarou. Mala som aj tehotenske priznaky, ale velmi slabe. Napinanie na zvracanie, bolest v prsikoch, bolesti v podbrusku, lenze tieto priznaky zmizli a uz nepocitujem nic. Neviem co to znamena, mozete mi poradit ?