Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,642 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • slaby vytok

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobry den pan doktor ...vcera sme mali s manzelom pohlavny styk,a ja som dnes rano ..(ked som sa utierala ) na WC zbadala ze slabo spinim.Taky slabo hnedy vytok.Aj som sa pozorovala a uz nemam nic! Co sa stalo?? Moze to byt pravidlo ze po styku zacnem spinit?? (som tehotna 15 tyzden ) dakujem...

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    čípok je v tehotnosti viac prekrvený a može v ňom pri styku prasknúť cievka. Nič to neznamená. Ak by došlo k silnejšeium krvácaniu, navštívte lekára.

Podobné otázky

  • tehotenstvo

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň p. doktor, chcem sa Vás opytať či je nútné ísť na preventívnu prehliadku ku gynegológovi, plánujem otehotnieť, mám 37 rokov, jedno dieťa, u gynekológa som nebola cca 5 rokov, nemám žiadne gynek.problémy, občas som mala slabý výtok, ktorý som preliečiala Canestenom, menštruáciu mám pravidelnu

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    áno je potrebné vyšetrenie, prevencia, hlavne cytologické vyšetrenie krčka maternice. Prípadná dysplázia čípka sa v tehotnosti zle rieši.

  • infekcia a gravidita

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den,
    pan doktor, chcem sa spytat. Dnesnym dnom mi meskala menstruacia 10dni, test bol pozitivny. Pred 14dnami som zacala pre infekciu uzivat Dafnegin, vag. krem, vybrala som 6 davok, nakolko tazkosti neustupili, dostala som Gynazol jednorazovo. Kedze tazkosti pretrvavaju, lekar mi zobral kultivaciu, vysledok zatial nemam. Predpisal zatial Macmiror komplex. Nakolko som prave zistila, ze som tehotna a tazkosti mam stale, chcem sa spytat, ako to mam dalej riesit...samozrejme pribalovy letak v prvom trimestri liek nedoporucuje, preto som ho ani nezacala uzivat. Moj gynekolog radi napriek tomu liecbu zacat...no ja sa bojim NU na plod. Aky je Vas nazor? Dakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    závisí ako sa infekcia prejavuje, podľa toho sa má liečiť.
    Ak máte iba slabý výtok, tak počkajte s liečbou, ak máte aj svrbenie a pálenie, kúpte si Canesten vaginálny krém, ten je bezpečný.

  • Prosba

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň prajem.O týždeň by som mala dostať menštruáciu, ale momentálne som dostala pošvovú pleseň /už som to mala párkrát/.Je zatiaľ len slabý výtok,hrudkovitý trocha, trocha to svrbí.S manželom sa pokúšame o bábätko, lepšie povedané už sme to skúšali,
    a keďže zatiaľ neviem, či nie som náhodou tehotná, chcem sa opýtať, či môžem vziať canesten 1 tabletu a krém canesten, či sa to môže brať aj v tehotenstve.Ak by som náhodou bola už tehotná.

  • 5 TT a palivy vytok

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den pan doktor, som asi v 5 TT. "Asi" preto, lebo som si pred 5 dnami robila v priebehu 3 dni 2 tehotenske testy a vysli mi pozitivne, avsak okrem slabych bolesti v podbrusku ziadne priznaky tehotenstva nemam. Avsak uz asi 4 dni ma trapia palive bolesti v oblasti pohl.organov a slaby vytok, ktory mal dnes v sebe aj niekolko kvapiek slabocervenej krvy.
    Ak som tehotna, moze to byt skodlive pre dietatko v takomto rannom stadiu tehotenstva? Zajtra, t.j. v pon sa chystam k gynekologicke, aby som sa vysetrila ci testy neklamali a co ten vytok moze znamenat. Skor som nemohla, do sob som bola na pracovnej ceste 400 km od svojho trvaleho bydliska. Viete mi prosim rychlo poradit? Som dost nervozna, do zajtra uz neviem vydrzat co sa so mnou deje. Bojim sa, aby v pripade ze som naozaj tehotna, neuskodil ten vytok dietatku. Dakujem.

  • nepravidelná menštruácia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    mám 30 rokov,2 deti, momentálne neberiem žiadnu antikoncepciu.mám nepravidelnú menštruáciu /24-30 dni/,ktorá trvá 8 dní.Prvé 2 dni mám len slabý výtok,krvácať začnem až na 3 deň.okrem toho mám bolestivú ovuláciu,niekedy aj so špinením.pred pôrodmi som takéto problémy nemala.dakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    všetko vyrieši hormonálna antikoncepcia, aj ovulačné bolesti aj nepravideľnosť cyklu. Inak takéto kolísanie cyklu je normálne, aj ovulačná bolesť, nie je to prejav žiadnej nemoci.