Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,642 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • prerusovana suloz

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den,
    pocula som, ze pocas pohlavneho styku moze prist k uvolneniu semena aj pred ejakulaciou. Chcem sa spytat, ci k tomu moze prist len tesne pred ejakulaciou, alebo kedykolvek pocas pohlavneho styku, bez toho, aby muz o tom vedel.
    Dakujm za odpoved.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    zo 100 párov čo používajú rok prerušovanú súlož približne 35 otehotnie.
    Takže ide o veľmi nespoľahlivú metódu a naozaj spermie sa našli aj v tekutine pred ejakuláciou.

Podobné otázky

  • Prerusovana suloz

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den chcela by som sa vas spytat aka je sanca na otehotnenie pri prerusovanej sulozi ?je velka ?? Robime to takto s priatelom uz dlhsiu dobu zatial sa nikdy nic nestalo...Dnes je 37 dc a este stale som ms nedostala..zvycajne som mavala 28-31 dc po porode sa mi cyklus skratil ale stalo sa ze som dostala aj po 30 dnoch a dva krat po 35..No po 37 este nikdy za par rokov..Bola som aj chora mala som anginu tak to pripisujem ci mi nemeska z toho dovodu....Ked som priatelovi spomenula ze co ked som naahodou tehtna odvetil mi ze no tak jeho by to urcite nebolo ..ze to by som mu neprisila lebo on si daval pozor :)Prosim napiste mi ci sa to stava casto ze zena otehotnie takymto sposobom?..lebo ja stale tomu moc neverim ..

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    zo 100 párov, ktoré používajú prerušovanú súlož rok otehotnie cca. 20-35, takže riziko je veľké. Spravte si tehotenský test a uvažujte, či priateľ je ten pravý, s kým máte mať styk, jeho vyjadrenie je nechutné.
    Až si nájdete iného priateľa, tak si dajte predpísať hormonálnu antikoncepciu, je výrazne spoľahlivejšia.

  • otehotnenie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den.
    Chcem sa opytat S partnerom sme mali nechraneni pohlavny styk a asi o 2 hodinky na to zase sme mali stytk tiez bol nechraneni. Spravil sa sice na moje brusko aj po prvi krat aj po druhy krat. Je tam moznost otehotnenia aj po 2 hodinach? a ako dlho ziju spermie ked sa spravy na brucho?dakujem pekne za odpoved

  • mozem byt v tom?

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobry den,
    chcela by som sa opytat aky je ucinok antikoncepcie ( uzivam Yasminelle ) po podani vaginaleho kremu..ma taky isty ucinok? alebo ziadny??? po douzivani tohto kremu ( nazov s i uz nepamatam, ale boli k tomu aplikatori..asi vam to nic nepovie, nevadi..) som mala pohlavny styk s priatelom a nejak som zabudla uzit kondom, kedze uz spolahnuta na tabletky. bola to prerusovana suloz...mozem byt tehotna? alebo je to malo pravdepodobne?
    a este by ma zaujimalo je mozne pouzit Canesten krem pri pocite svrbnia? alebo radsej zajst ku gynekologovi? dakujem

  • otehotnenie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobrý deň

    chcem sa opytat ako sa moze stat ze zena otehotnie ak si muž dava pozor - (prerusovana suloz). je aj u tychto parov zvýsené riziko otehotnenia pocas plodnych dni aj ked pocas celeho obdobia od menzesa po menzes - pouzivaju len prerusovanu suloz?nikdy tam nedochadza k uvolneniu spermii do zeny pretoze muz sa ovlada a dokaze to vybrat skor ako nastane jeho orgazmus.
    Chcem sa aj opytat v akom pripade by mohlo dôjst k uvolneniu spermii u muzov a mohlo by dôjst k otehotneniu ked neustale je pouzivana ochrana - prerusovana suloz.je tam nejake percento otehotnenia?

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    prerušovaná súlož má riziko otehotnenia cca. 36 - teda zo 100 párov, ktoré rok používajú prerušovanú súlož otehotnie 36, čo je veľké číslo, prezervatív má 7 a hormonálna antikoncepcia menej ako 1.

  • otazka

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Zdravim pan doktor milovali sme sa z priatelom a on mi dal trochu spermii na brucho bola tma takže som si to nevsimla a omylom som to utrela do servitky a tou istou servitkou som sa poutierala aj tam dole ale domna to nepustil..chcem vedoiet ci aj ked sa utrieme setvitkou od semena ci možem otehotniem?alebo iba ak to pusti do mna?milovali sme sa v pondelok a menstruaciu som dostala stredu možem by tehotna ak som to dostala..a este jedna otazka zacala som uživat antikoncepciu Lindynette 20 ak by som bola tehotna uskodila by to babetku???Dakujem za vas cas dufam,že to pochopite...

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    prerušovaná súlože je spolu s meraním bazálnej teploty a Billingsovou metódou najmenej spoľahlivá metóda antikoncepcie.
    Je dobré,. že už máte antikoncepciu, ale začína sa užívať od začiatku menštruácie, ak dostanete menštruáciau tak zrejme tehotná nie ste.