Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,527 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Mešká

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, chcela by som sa vás opýtať.
    Dňa 31.5 sme mali s priateľom styk (chránený kondómom) po sexe som však začala krvácať, aj na kondóme bolo pár kvapiek krvy. Myslela som si, že mi prišla menštruácia, ktorá som mala dostať 2.6. sex nebol drsný ani som necítila nejaku bolesť. Ešte v tú noc krvácanie prestalo. Menzes mi včera neprišiel. Ani dnes stále nič. Styk sme mali vždy len chránený. No menzes mi nezvykne meškať. Bola som však chorá tento mesiac a užívala lieky (codein, Ibalgin) a mala som aj skúšky čiže stres nechýbal. Ako dlho môže menzes meškaťa cím mohlo byť spôsobené to krvácanie. Kedy to mám riešiť?
    Ďakujem vopred za odpoveď

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    krvácanie po styku býva častejšie spôsobené krvácaním z povrchu krčka maternice, než že by styk vyvolaly menštruáciu. Aj keď aj to je možné, že prekrvenie maternice pri sexuálnej stimulácii spustí menštruáciu o troška skôr. Ale ak to bolo iba po styku a krátko, skôr je pravdepodobnejšia prvá možnosť.
    Lieky môžu menštruáciu posunúť, aj choroba, aj stresy. Spravte si tehotenský test a počkajte kým príde menštruácia. Ak by bol test pozitívny navštíte gynekologa.

Podobné otázky

  • Nepravidelni menzes a špinenie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň chcela bisom sa poradiť. Mam nepravidelni menzes tak mi meška to 2 mesiace a 10 den sa špinim aj krv je tohoho trosku preto bisom sa chcela poradit dakujem ????

  • menzes

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň pán doktor. Mám po štátniciach, prekonala som herpesove ochorenie (užívala som herpesin) a taktiež som mala antibiotiká len na nejaké dva či tri dni. Momentálne som odcestovana v zahraničí. Styk tento mesiac bol len 5x a to ešte v posledný deň predchádzajúcej ms a pár dní pred tým ako mi mala ms prísť. Nikdy nie počas plodných dní a vždy s ochranou. Partner ani nevyvrcholil do kondómu vo mne. Dneska ráno som si však robila test a vyšiel mi duch. Ale je to na teste pepino, čítala som veľa debát o tom že ukazujú falošne pozitívne. Od včera ma taktiež aj pobolieva podbruško ako pred ms. Mám však stresy, pretože najbližšie sa k ďalšiemu testu viem dostať tak o týždeň. Myslíte si, že je to len falošný poplach? Čiarka je naozaj vidieť len pod svetlom je veľmi slabá. Mešká mi menzes 6 dní.

  • Meškajúca menštruácia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, chcem sa spýtať menštruáciu som mala naposledy 29 mája teraz mi mešká už 21 dní, mávam ju pravidelnú 28-29 dňový cyklus. Pred večerom som mala pohlavný styk a včera ráno som si robila clearblue digitálny test a ukazoval pozitivny 1-2. Dnes som si znovu urobila nový clearblue a bol negatívny. Je možné že spermie majú nejaký vplyv na výsledok testu, môžu nejak ovplyvniť výsledok? Keďže včera pozitívny a dnes už negatívny? Alebo môžem byť aj napriek tomu tehotná?

  • Meškajúca menštruácia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň mam 18 rokov menzes mi mešká 6 dní . S partnerom mame chránený pohlavný styk (prezervatív) plus prerušovane spraví sa mimo mna . No na začiatku pohl. styku mame chvíľu (2min) sex bez prezervativu .Je šanca že môžem byt tehotna ? V podbrušku mam jemne kŕče niekedy aj dosť silne a citlivé prsia no menzes nikde včera som mala na vlozke taky slabo žĺty výtok ktorý hnilobne zapáchal no dnes už rano som ho nemala . Mám veľký strach ísť ku gynekológovi a mam strach aj z tehotenstva . Zaujíma ma váš názor

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    riziko gravidity je malé ale reálne, spravte si tehotenský test.
    A dajte si okamžite predpísať hormonálnu antikoncepciu, ak bude test negatívny.

  • Mešká mi menštruácia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, užívam antikoncepciu už asi rok...
    No stala sa že taká vec, že riešime svadbu a všetko je na mojich pleciach, takže vybavujem všetko sama, takže som vo veľkom strese tak sa mi stalo ze som pár dní neužívala a antikoncepciu, zabudla som normalne užívať antikoncepciu... Ale medzi tým sme jeden deň mali pohlavný styk a dala som si dve tabletky naraz v ten deň, ale až po pohlavnom styku... Myslíte že môžem byť tehotná???? Menštruácia mieska viac než týždeň ale bolesti mam už asi tretí deň, presne také aké sú menštruačné bolesti... Včera som trosku spinila, ale to bolo skôr ani nieže krv, ale skôr to bola taka tmavo hnedá farba, ale to bolo včera a dnes opäť nič.... Ďakujem vopred za vašu odpoveď