Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,505 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Menštruácia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, som 3 týždne po druhej kyretáži a začala som krvácať, pripomína mi to menštruáciu, môže byť že prišla skorej ako po tých 4-6 týždňoch? Mám aj trochu bolesti už druhý deň. Je to prosím vás normálne? Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    mám veľmi málo informácii aby som Vám napísal o čo sa jedná. Menštruácia však môže prísť aj po 3 týždňoch od kyretáže, závisí na dôvodoch, prečo bol zákrok prevádzaný

Podobné otázky

  • Menstruacia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,
    Minuly mesiac som mala veľmi zvláštnu menštruáciu. Bola taká svetlejsie červena a slabšia ako zvyčajne. Trvala 6 dni ale obvykle končím takým 4. Dnom. Bola celkom bolestivá. Tento mesiac mi menstruacia už 5 deň mešká. Robila som tehotenský test dvakrát no test bol negatívny. V poslednej dobe pociťujem však aj problémy s mocenim. Akokeby mám stále pocit že sa nevycikam dostatocne. Mávam celkom často zapal močových ciest. Môže zapal močových ciest ovplyvniť menštruáciu?

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    močové problémy by nemali mať vplyv na menštruáciu, ale teoreticky ak máte na vaječníku cystu, môže tlačiť na močový mechúr a spôsobova´t podobné problémy. Vhodné je vyšetrenie u gynekologa.

  • Predčasná menstruacia po pohlavnom styku

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň chcel by som sa opýtať s priateľkou sme mali pohlavný styk s čokoľvek ktorý ma za úlohu ničiť spermie pre pohodlie pohlavného styku ale minulý mesiac jej prišla menstruacia o 7 dni skôr 2 dni po styku bez bolesti a tento mesiac 10 dni skôr tiež 2 dni po styku tiez s cipkom akurát že ma bolesti chrbta, unava, boli ju brucho, cíti sa na zvracanie, kríže ju bolia. Máme sa čoho obávať alebo to môže byt niečím iným?
    Ďakujem.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    ideálne by bolo keby si priatelka dala predpísať hormonálnu antikoncepciu, upraví sa jej cyklus a nebude mať tieto problémy a vy nebudete mať strach z gravidity. Teraz nech si pre istotu urobí tehotenský test.

  • Dlhotrvajúca menstruacia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, mám problém jedna sa o to, že mám menštruáciu už 23 deň. Prišla skôr o týždeň a pol. Začala mi dňa 12.9 a trvá do dnes. Niekedy je slabšia ale Niekedy je silná. Mám bolesti podbrušku. Bola som s tým u doktorky všeobecnej tá mi pichla infekciu na zastavenie, žiaľ to nepomohlo. Gynekologická ambulancia má dovolenku a ja už neviem čo mám robiť, som unavená a strašne zúfalá. Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    v prvom rade si spravte tehotenský test (neviem Váš vek). S výsledkom navštívte gynekológa, Vášho musí niekto zastupovať pre takéto prípady.

  • Podozrenie na implatáciu

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, som v 24.dni (zvyčajne trvá 28 dní) cyklu a začalo mi slabé jasnočervené krvácanie s bolesťami v podbrušku. Pohlavný styk som mala pred 6 dňami ( cca 2-4 dní po očakávanej menštruácii) pričom sme použili pharmatex kapsulu a prezervatív. Predposledný styk som mala pred 16 dňami a taktiež sme použili prezervatív a nedošlo ani k ejakulácií u partnera. Mám obavy, že sa jedná o implantačne krvácanie, avšak nedáva mi to zmysel, nakoľko si myslím, že ochrana bola dostatočná a neviem o tom, že by došlo k jej zlyhaniu. Ak sa nejedná o uhniezdenie vajíčka, aký je dôvod takejto zmeny? Ďakujem za radu.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    menštruácia sa môže občas posunúť na skôr. Ak chcete pravidelný cyklus a nechcete takéto stresy, dajte si napísať klasickú hormonálnu antikoncepciu, ktorá je vysoko spoľahlivá.

  • Krvácanie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň. Dnes je to 20 deň môjho nepravidelného cyklu. Minulý mesiac som mala až 43 dňový, zväčša je to tých 35 dní. Styk bol dva dni po skončení menzesu a následne 5.8 (chránený kondómom). 5.8 sa mi po styku spustila krv, trvalo to len chvíľu myslela som že kvôli uskrabnutiu. V lekárni mi odporučili Rosalgin tak som ho na ďalší deň použila. Mala som črevnú virózu 3.8-4.8. 7.8 som cítila tupé kŕče a také ťahanie čo som považovala za ovulacnu bolesť. Dnes som si na spodnom prádle našla málo hnedého vytoku a po utreti iba malú kvapku krvi. Teraz už nič nemám (prešla 1 hodina). Mám bolesti v podbrušku ako pred menštruáciou. Robila som si teraz ovulacny test a jedna čiarka vyšla slabšie ako tá druhá čiže pravdepodobne je negatívny. Kvôli čomu toto čo sa mi stalo môže byť? Nemôže sa jednať o uhniezdovanie vajíčka alebo implantacne krvácanie? Ale styk bol vždy chránený. Prípadne mi môže tento mesiac prísť menštruacia skôr a je to tým? Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    ak máte takto nepravidelné menštruačné krváanie určite si dajte predpísať hormonálnu antikoncepciu, ktorá Vám upraví cyklus a vylieči hormonálnu nerovnováhu. Ak plánujete otehotnieť, je vhodné si nasadi´t na druhú fázu cyklu progesteron.