Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,626 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Správna liečba Gardnelly

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, mala som dlhšiu dobu bolesti podbruška a buď žltkastý alebo hustý belavý výtok. V stere mi vyšla ureaplasma a gardnella. Na ureaplasmu som dostala sumamed (aj partner) a gardnellu vraj mám preliečiť probiotkami. Bolesti a výtok ale pretrvávajú, taktiež cítim, že "tam dolu" to nie je v poriadku, je to také citlivé. Probiotiká beriem už takmer 3 týždne. Gynekolog tvrdí, že mám len dlhšiu dobu užívať vaginálne probiotika, že tie zaberajú aj na gardnellu. Je to pravda? Pretože všade čítam, že baby na to užívali entizol (na ten mám ale alergiu) alebo mali na to krém (dalacin) alebo si robili výplachy rosalginom. Čo by ste, prosím, doporučovali vy? Nechcem si zbytočne uškodiť, chcem to hlavne vyliečiť, lebo hneď ako budem v poriadku sa chceme snažiť s partnerom o dieťa. Ďakujem veľmi pekne za odpoveď.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    zvážil by som lokálne podanie Macmiror complex, pretože si myslím, že máte narušenú floru pošvy, po preliečení by som pokračoval v probiotikách.