Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,505 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Spinenie pocas uzivania aktivnych tabliet

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den,

    Mam 25 rokov a uz skoro dva roky uzivam antikoncepciu Karlhleight. Niekolkokrat v priebehu tohto roku sa mi stalo, ze som zacala bolestivejsie spinit az slabsie krvacat pocas uzivania aktivnych tabliet. Vysledky mam v poriadku, aj cytologiu, vytery a ultrazvuk. Na krcku mi bolo najdene ektropium, ale ziadny zapal ani bakterie sa nepotvrdili. Toto slabsie krvacanie trva od 2-3 dni do tyzdna a potom prestane. Neprichadza pravidelne v rovnaky cas, tak kazdy 2-3. mesiac. Vzdy, ked navstivim gynekologa, vsetko je podla neho v poriadku. Preto sa chcem spytat, moze byt pricinou samotna antikoncepcia, ze si telo na nu zvyklo alebo prestala vyhovovat, kedze doteraz som nikdy nemala problemy? Placebo tyzden si skracujem na 5 tabletiek, moze to mat nejako dopad? A taktiez sa mi zoparkrat stalo, ze som musela uzit dvojnasobnu davku aktivnych tabliet, lebo som mala zaludocne tazkosti a hnacky. Dakujem za info

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    takéto špinenie naozaj býva z atrofie sliznice pri dlhodobom užívaní antikoncepcie, nie je to nič nebezpečné, ak Vás to obťažuje, možno zvážiť zmenu liečiva.