Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,527 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Pálenie a štipanie po ohlavnom styku

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, chcem sa opýtať o čo môže ísť. Už viac krát sa mi salo s partnerom po pohlavnom styku,že mi na 2. Deň alebo ešte v ten deň začali ťažkosti palenia a štipania v pošve. Používa krém Canesten a vždy to po pár dňoch prestane. Niekedy mám aj problemi pri pohlavnom styku že počas neho pociťujem bolesti. Vedšinou po pohlavnom styku pociťujem aj bolesť pyskou. Ale najviac ma trápi to palenie a štipanie ktore pretrváva niekoľko dní. Môžte mi prosim poradiť o čo môže ist prípade neake trvalé riešenie aby sa to už nedialo

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    môže ísť o chronickú kvasinkovú infekciu, kedy sa po ejakuláte zvýši pH v pošve a premnožia sa kvasinky a spravia príznaky. Máte zrejme narušenú rovnováhu pošvovej flory.
    Skúste si dlhodobo nasadiť vaginálne probiotiká, nejedzte sladké, používajte intímne mydlá a noste bavlnenú bielizeň, postupne by sa mohol stav upraviť.