Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,246 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Klebbseilla escherichia coli streptococcus candida albicans

    , Autor: Rona

    Bola mi zistená klebseilla vybrala som cele balenie Macmiror samozrejme brala som aj tablety do posvy gynella Silver dobráka som atb samozrejme ťažkosti pretrvávali je to už piaty mesiac počas pohlavného styku pálenie tak som šla znova gynekológ urobil kultiváciu a vyšli tieto styry baktérie zas mi nasadil macmiror bola som aj u alergologicky a imunologickú testy vyšli nie najlepšie biele Krvinkyy mám vyššie niektoré nižšie ani ona sama nevie čo o 3 mesiace mám ísť znova ja už neviem akým spôsobom liečiť lebo 5 mesiacov je už dosť priateľ vyšetrený bol mal tiež nejakú baktériu na ktorú dostal atb spermie si dal tiež nič nemá no moje problémy pretrvávajú stále začala som používať aj anionove vložky ale nič môj gynekológ už nevie čo poprosim vás o radu aký postup zvoliť aby sa to konečne dalo do normálu dala som si aj pichnúť ccko na imunitu a nerozumiem ani tým výsledkom a či to môže mať s tým noeco spoločne ďakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    klebsiella nezvykne robi´t problémy v pošve, zrejme opakované liečby Vám rozbili imunitu pošvy.
    Osobne si myslím, že máte problém s kvasinkami, ktoré nie sú dobre preliečené. Kultivácie sú v tomto prípade často na škodu.
    Skúste zatiaľ dlhodobo vaginálne probiotiká, to by mohlo obnoviť imunitu pošvy a jej pôvodnú mikroflóru. Noste bavlnené nohavičky, a neprejedajte sa sladkým.