Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,505 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Začervenanie a ranky

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, chcela by som sa informovať, v septembri sa mi objavili problémy v oblasti vonkajších pyskov, začervenanie, svrbenie a palenie, bez vytoku, bolest pri pohlavnom styku. Po telefóne s gynekologom mi bolo odporučené cicatridine čapíky. Nasledne sa mi to opakovalo vzdy po menštruácii, tak som osobne navštívila gynekologa, spravil mi ster, tesne pred menštruáciou a vsimol si začervenanie. Preventívne kym boli výsledky mi nasadil fluomizin 6ks, a následne po probiotika gynoflor. Ster napokon vysiel negatívny, zatial mi ostava este par tabliet probiotik, avsak opäť po menštruácii mam silne začervenanie a ranky aj s krvou, a bolesť pri dotyku na časť vonkajších pyskov v časti zosivania po porode, dost neprijemne, plus biely výtok ktorý pripisujem probiotikam. Pohlavny styk uz nebol mesiac. Momentálne kojim 1,5 ročnú dcéru. Druhy den si potieram cicatridine mastou, plus tea tree olej, uz neviem ako si pomôcť. Chceli by sme tretie bábätko, ale tieto neprijemnosti nam to stazuju. Vedeli by ste mi poradit ci sa dozadovat este raz kontroly u lekara, ci to suvisi nejak s hormonami a pripadne co dalej. Ďakujem.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    bez vyšetrenia neviem presne odhadnúť, ale zvážil by som lokálne estrogénové krémy, pretože pri dojčení máte nízke hladiny estrogénov, čo by mohlo viesť k stenčeniu sliznice a kože pošvy a vulvy.
    Prípadne čípky gynoflor, obsahujú probiotiká aj estrogény.