Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,556 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Pokúšanie sa o dieťa

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, 14.08.2023 som mala posledný deň menštruácie, odvtedy sme s partnerom mali každý tretí deň nechránený pohlavný styk až do 25.08. Odvtedy, ako sme sa o to pokúsili prvýkrát mám už 2 týždne mierne bolesti v podbrušku, ktoré sa zhoršili v piatok, dňa 01.09 na silnejšie bolesti v podbrusku, ktoré vystreluju do krížov.
    O pár dní by som mala dostať menštruáciu, ale žiadne príznaky toho, že by som ju mala dostať nemám, okrem už spomínanej bolesti. Zvyčajne na sebe pociťujem, že by som menštruácie mala dostať. Mávam viacero príznakov PMS.
    Ešte pred par dnami sa mi k bolestiam pridala nechuť do jedla a únava.
    Preto som si dnes 04.09. Ráno robila tehotenský test, ktorý sa môže urobiť už 6 dní pred očakávanou menštruáciou, ale vyšiel negatívny. Následne som zavolala svojej gynekologičke, ktorá mi povedala, že mám počkať najprv na svoju menštruáciu a potom sa nej objednať.
    Tak by som chcela rada vedieť, že čo by mi mohlo byť?
    Ďakujem vopred za odpoveď.
    Prajem pekný deň

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    bez vyšetrenia neviem stanovi´t príčinu bolestí, je možné, že ak sa takto "sústredíte" na plodenie, prinesiete si anovulačné cykly už iba z psychologických príčin.
    Ak máte naozaj bolesti, je vhodné navštíviť lekárku.