Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,520 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Bolesti v podbrušku a pri močení

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,

    už 2 mesiace sa trápim s bolesťami v podbrušku a takým zvláštnym pálením zospodu, pri močení až tak nie, skôr po a častejšie močenie. (Pocit ako keby oslabeného močového mechúra) Užívala som zinnat, biseptol a zospodu Macmiror. Na týždeň to prešlo a teraz zase .. sedimentáciu moču a kultivacie moču mám v poriadku. Jedine čo som mala naposledy z kultivacii z gynekológie bola Klebsiella (masívne) a candidu … ale doktorka mi dala biseptol a macmiror .. už som z toho zúfalá, už mám za sebou veľa antibiotík a mám pocit, že mi nepomáhajú a stále sa to vracia .. nemôže to byt už psychického pôvodu? Alebo oslabenia imunity po toľkých liekoch? V minulosti som sa liečila aj na Hodgkinov lymfom a čaká ma imunomodulačná liečba Polyoxidoniom. Neviem, či to mám znova riešiť s gynekologičkou alebo vyčkať kým sa organizmus spamätá, alebo počkať na liečbu imunologa … Ďakujem veľmi pekne za odpoveď.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    osobne si myslím, že môžete mať gynekologickú mykozu, a odporučil by som preliečiť masťou proti mykoze, dlhodobo aspoň 10 dní, potom by som zvážil dlhodobo probiotiká, pretože také kvantá antibiotík kompletne rozbili mikrobiálnu rovnováhu pošvy.