Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,505 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Rizikové tehotenstvo,gestačný diabetes,mykóza...

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň pán doktor chcem sa opýtať ako postupovať ďalej,pretože mám pocit,že môj doktor asi nerád rozpráva nakoľko mi vždy zodpovie tak 2 otazky z desiatich...Na poslednej poradni v 31tt (včera) mi pán doktor oznámil že výsledky z tehotenskej cukrovky mám hraničné 7,8....Keď som sa spýtala čo ďalej,odpovedal,že mám prestať jesť sladkosti a sladké...A to je všetko nič viac mi k tomu nepovedal ani mi nenaplanoval opakovane testy nič...Keďže čítam na internete že úprava stravy je aj v sacharidoch a tď a tď mám zmetok v tom čo a kolko mozem jest...Neviem vobec nič.Ďalej sa odporúča pohyb.Lenže ten mi kázali kôli krčku obmedziť pretoze velkost krcka je 2,8..Mám problémy s mykózami.Už berem klotrimazol 200 tabletky,predtym polygynax a este pred tym macmiror...vsetko mi zabera len v case liecby...Nezabera ani canesten mast...Mám aj intoleranciu na laktôzu.Mám zmätok v tom,že neviem čo môžem jesť a čo nie ,či sa mám hýbať a prechádzky či nie...Nič mi nieje vysvetlené a potom ma to len trápi lebo mám výčitky či neubližujem bábätku....Sú nejaké odporúčania ktoré mi viete odporučiť čo sa týka stravy,pohybu? Mám pocit,že vo všetkom mám zmätok.Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    nedá sa na to odpovedať, pretože podľa nových kritérii je normálna hodnota dve hodiny po záťaži pod 8,5, tým pádom je 7,8 norma, ak by to bola hodnota nalačno, tak potom jednoznačne máte cukrovku a musíte vyhľadať diabetológa.
    Čo sa týka mykozy, je v tehotnosti častá, kúpte si Jenamazol masť a preliečte sa minimálne 14 dní. Krátke režimy liečby nie sú v tehotnosti vhodné.