Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,530 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • svrbenie a zväčšenie malých pyskov ohanbia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, pán doktor,
    v poslednom čase ma trápi večer a ráno svrbenie z vonkajšej strany, v okolí malých pyskov. Zároveň mám pocit, že mám akokeby tú pravú stranu malých pyskov, zväčšenú po celé dni. Hygienu dodržiavam, používam zároveň aj umývaciu emulziu Lactacyd, taktiež cez deň nosím aj intímky proti špineniu, čím môžem vylúčiť aj alergiu na spodnú bielizeň a prací prášok. Zároveň na preventívnej prehliadke, vyšli všetky výsledky a stery v poriadku. Čítala som, že malé pysky sa zvyknú zväčšiť/opuchnúť po mechanickom podráždení, po pohlavnom styku. Ale toto mechanické podráždenie nepripadá tiež do úvahy. Toto zväčšenie jednej strany trvá pár dní, opäť sa to zmenší a po nejakom čase, pár týždňoch sa to opäť zväčší. Postačí na to nejaký voľnopredajný liek (Lactofeel/probiotiká) alebo čo mi odporúčate? Čo mi to môže spôsobovať?
    Ďakujem veľmi pekne za Vašu radu a odpoveď.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    mohla by to byť mykóza vulvy, až sa Vám problém objaví, kúpte si voľno predajný krém proti mykoze a natierajte si to, ak sa stav nezlepší, bude potrebné vyšetrenie, pretože sa nedá takto zistiť, o čo ide.