Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,520 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Výtok u bábätka

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň. Mam 8 mesačnú dcérku, u ktorej už 3.krát riešim zelený výtok z pošvy. Vlhčené nepoužívam, po každej stolici je umytá hneď pod tečúcou vodou, pred prebalovanim si ruky umyjem, dávam pozor aby som jej nič nezaniesla od konečníka smerom dopredu. Napriek tomu to riešime opakovane. Mali sme lokálne Macmiror masť, potom tobramycin, vždy podľa citlivosti. Aktuálne znova Macmiror a ako aj predtým mi lekár/lekárka v ambulancii odporúča LEN potierat zvonka. U dcery vidim, že výtok ide naozaj zvnútra z pošvy. Prosím, ako jej to aplikovať co najúčinnejšie aby som ju tento krát už naozaj preliecila??? Nakoľko už je z toho viac a viac nervózna. Je možnosť jej to podať pomocou niečoho aspoň trošku hlbšie ako len potierat zvonka?

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    takto opakované výtoky by mali byť dôvodom na návštevu u špecialistu - detského gynekológa. Môže sa stať, že si malá pri hraní zaviedla niečo do pošvy a to spôsobuje opakované infekcie. Objednajte sa preto na vyšetrenie, pediater by Vám mal poradiť, kam sa máte obrátiť.