Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,527 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Menštruácia?

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, ďakujem za upozornenie dátum mal byť január.. špinenie aj s krvou pretrváva už 7 deň mala by som zájsť na pohotovosť? U doktorky mám termín na štvrtok. Ďakujem vopred

Podobné otázky

  • Dobrý deň

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Chcem sa vás opýtať na názor...Prví deň poslednej menštruácie bol 16.12.10 od vtedy už žiadna nebola ani špinenie,urobila som si 3 tehotenské testy boli negatývne,išla som ku svojej ginekologičke aby ma vyšetrila,keď ma začala vyšetrovať tak vravela ,že to vypadá na tehotenstvo ale keď mi spravila sono tak povedale že tam nič nevidí a še vaječniky su v poriatku,zobrala mi krv a na druhi den mi volala že v krvi sa nič nenašlo,že niesom tehotná,a dala mi liek dufastol...........a ešte ked som od nej odchadzala tak mi sestrička pichla injekciu na vyvolanie menštruácie..........ale mne sa to všetko nejako nezdá....mohla som mať mimo maternicové tehotenstvo? a kedy mi má prisť menštruácia?nemam žiadny pocit ani naznaky ,že bi som mala menštruovat a injekciu mi pichali pred 6 dnami 3.2.11.do kolkych dnoch by mi mala prist menštruacia? a čo mam robit ak nepride............ja eviem na čom som.Som s toho nervozna.Ďakujem za odpovede.Katka

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    ak máte negatívny test z moči aj krvi, tak nie ste tehotná ani mimomaternicovo. Menštruácia by sa mala dostavi´t do 14 dní od podania injekcie.

  • Menštruacia???

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň!
    Mám 11 rokov. Od novembra 2008 mám bedučký výtok.Svoje 11. narodeniny oslávila v júni tohto roku.Chcem sa opýtať toto: Moja sestranica má menzes ale pred tým ako ho 1. krát dostala mala asi rok tiež takýto výtok.Signalizuje tento výtok to že aj ja budem mať menštruáciu a kedy?Ja som ešte menštruáciu nedostala.Preto sa bojím kedy to môže prísť.
    Ďakujem vopred

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    zrejme u Vás začala hormonálna aktivita, ktorá sa prejavila aktivizáciou pošvových buniek, ktoré začali produkovať sekrét, to je ten výtok. Menštruácia zrejme príde do roka. Nebojte sa, je to normálne. Ak by sa niečo dalo, hneď napíšte.

  • menzes

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň Pán doktor som uz 7 tyzdnov po kyretazi a mávam kusky cerveneho hlienu a ruzovy vytok najprv som to mala po 4 tyzdnoch od kyretazea potom teraz znova po dalsich 4 tyzdnov je to normálne je to menstruacia?

  • po kyretáži

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň Pán doktor robili mi kyretaz kvoli missed abortion v 6 tyzdni po akom case sa dostaví menstruacia? Ovulovat zacnem az po menstruacii alebo skôr?

  • doznievajuca menstruacia???

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den,skoncila mi pravidelna menstruacia,ale po dvoch dnoch sa mi objavilo akoby spinenie,trva to uz druhy den,niekedy sa toho nazbera dost na vlozke,aj pri utierani na toaletnom papieri to mam,co to moze byt?Mam ist k lekarovi?

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    spravte si tehotenský test, ak bude negatívny, nič sa nedeje, ide o intermenštruačné krvácanie, čo je normálne, ďalší cyklus, by to nemalo byť.