Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,505 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • menzes

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň Pán doktor som uz 7 tyzdnov po kyretazi a mávam kusky cerveneho hlienu a ruzovy vytok najprv som to mala po 4 tyzdnoch od kyretazea potom teraz znova po dalsich 4 tyzdnov je to normálne je to menstruacia?

Podobné otázky

  • Problémy po mimomaternicovom tehotenstve

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den,
    pred 2. mesiacmi som bola v inej krajine akutne operovana pre prasknuty vajcovod z dovodu mimomaternicoveho tehotenstva. Bolo to moje prve otehotnenie po 5tich rokoch snazenia. (Cca 8-10. tyzden - nevedela som, ze som az v tomto stadiu, lebo mi zistili celiakiu a mala som rozhadzany cyklus). Pri prasknuti doslo k strate 2.5L krvi, podavali mi transfuziu. Odstranili mi laparoskopicky lavy vajcovod a na pravom 2 mensie benigne cysty. Kyretaz nebola robena. Doteraz som mala 2 cykly s velmi slabym menzesom, podobnym spineniu.Lekar mi aj kontroloval hcg v krvi (po 1,5 mesiaci od operacie bola cca 90), pred tyzdnom som mala posledny odber, lebo hodnota uz bola zanedbatelna. Momentalne som po 2hom slabom menzese a zacala som pocitovat pichanie v oblasti posvy a krcka maternice. Nie vkuse, no pocas dna sa to parkrat ozve. V oblasti odobrateho vajcovodu, su obcas tiez tahave bolesti. Je take nieco v mojom pripade v poriadku? Moze to byt sposobene fyzickou namahou? Aka doba pre opatovne snazenie je podla vas vhodna? (Momentalne sa nato fyzicky ani psychicky este necitim).
    Dakujem za odpoved.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    myslím si, že tie pichavé bolesti v pošve a krčku nesúvisia s operáciou, ťahavé bolesti v podbruší môžu byť po operácii, občas sa vytvoria v mieste operácie zrasty. Opätovne môžete otehotnieť, až sa na to budete fyzicky aj psychicky cítiť.

  • Punch biopsia a kyretaz

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den , podstupila som pred tyzdnom kyretaz maternice a punch bopsiu . Mala som spinenie toto viem ze je normáne ale ci je v poriadku dostat menzes a este 4 dni skor ?

  • Výtok začervenanie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý večer chcela by som sa poradiť od štvrtka pociťujem pálenie mierne svrbenie sem tam viacmenej pálenie vonkajších pohlavných orgánov mám to aj začervenané o okoli posvoveho vchodu najviac mám hustý výtok ktorý mi pripomína zápach spermií dala som si už dva krat tabletu lomexin nezabralo z vonka sa natieram jenamazolom a mám aj fungicídin môj gynekológ bude robiť až v stredu a ja neviem čo s tým dnes som mala dostať aj menzes no zatiaľ mám len stopy krvi v tom vytoku a neviem či to je už tým že mi začne menzes alebo niečo spojené s tým problémom čo to môže byt a niečo čo by zabralo brala som aj probiotiká gynophilus bolo relatívne dobre mali sme pohlavný styk s dva dni na to začali tieto problémy začervenanie okolo posvy nemizne ani ten výtok ďakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    ak nepomáha jenamazol, nejedná sa o mykozu a bude potrebné vyšetrenie, vyzerá to na tzv. dysmikrobiu kedy sa premnožia anaerobne baktérie. Vhodný je macmiroro complex.

  • Cysta a zvysen ca125

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, na kontrole mi bola zistená cysta 5x6cm, odbery: ca125= 110IU/ml, Roma 2,4. Prog 1,9, amh 4,1.
    Kontrola naplanvana 1.7 po menzese. Sú výsledky primerane nálezu alebo to môže značiť riziko karcinómu? Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    závisí na charaktere cysty, markery (ca125) sú dosť nepresný ukazateľ. Dôležitý je Váš vek, anamnéza a ultrazvukový nález, či je cysta jednoduchá, s hladkou stenou, aký je obsah a či má v sebe tkanivo.

  • Sono prsnikov

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den. Chcem sa spytat, mam skoro 36rokov, som 8mes po druhej sekcii, kojila som len velmi kratko. Pred 3mes som bola na laparo sterilizacii a odvtedy akoby sa mi daco stalo s pravym ramenom. pobolieva ma pravy prsnik z vonk strany, velmi mierne. Podla fyzio mam skrateny prsny sval a po terapii bolest ustupila, aj ked sa dakedy este ozve. Nenahmatala som si nic podozrive, iba okolo menzesu samozrejme je to tkanivo tuhsie. Na poslednom sone 2022 som mala vsetko v poriadku, na dalsie sa estelen chystam. Viete ma v tomto smere dako ukludnit alebo nasmerovat? Nefajcim, nepijem, cvicim. Velmi sa bojim nalezu na prsnikoch, moja mama mala DCIS, ale odobraty a zatial sa nevratil. Vdaka.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    nerozumiem vašej otázke, píšete že Vám fyzioterapeut stanovil diagnozu aj jeho liečba bola viac menej úspešná. Tým pádom nie je potrebné riešiť prsník.