Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,520 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • prenos endometriozy

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den.
    Asi pred pol rokom mi nasli 2 cysty na vajecniku.Pretoze momentalne zijem v Anglicku, tak som sa rozhodla podstupit operaciu tu. Na kontrole po operacii mi doktorka oznamila, ze mam endometriozu. Pretoze dieta momentalne s priatelom neplanujeme, tak mi odporucila branie hormonalnych tabletiek na 6 mesiacov (Zoladex)a nato operaciu u specialistu. Pretoze nechcem brat nijake hormony, som sa rozhodla skusit metodu brania homeopatik.Doktorka, ktora mi ich poradila hovorila, ze sa mohla endometrioza vyskytnut nakazenim od partnera (mal by za to moct papilomavir) a ze by nebolo zle sa zaockovat proti rakovine krcka maternice. Neviem, ci to neni zbytocne teraz, ked mam uz 27 rokov.
    Je mozne, ze ma priatel moze nakazit znova, ak by sa priznaky zlepsili po brani homeopatik ? A este jedna otazocka, ak by mi homeopatika nepomohli a ak by som sa rozhodla podstupit operaciu endometriozy vrati sa opat neskor, alebo uz je zarucene,ze sa uz neobjavi?? Domov na Slovnesko by som mala ist aj v januari, tak sa porozpravam s mojou gynekologickou, ale chcela by som vediet aj vas nazor. Dakujem velmi pekne za odpoved
    S pozdravom

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    pokiaľ viem, endometriozu nesposobuje HPV vírus, je to približne rovnaký nezmysel ako homeopatiká.
    A čo ma ešte baví je aj to, že ak by ste už mala HPV tak je očkovanie samozrejme zbytočné. Vidím, že homeopatia je rovnaká na celom svete.