Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,626 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • vynechávanie menštruáci

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobrý deň,potrebovala by som od vás radu. ide o to, že mi veľmi často vynecháva menštruácia. najprv mi doktorka dala antikoncepciu(novynette), chodila mi pravidelne.následne prestala zaberať, predpísala mi ďalšiu (trigular) z ktorej mi bolo zle pravdepodobne s euthyroxom, dala mi náplaste (Evra) a teraz už neberiem nič. chvíľu som mala cyklus pravidelný, ale teraz posledné 4 mesiace nie.predpisuje mi Lutenyl na vyvolanie, ale momentálne beriem už 2 balenie a stále nič, pritom mi mešká už mesiac. tvrdí mi stále, že výsledky mám v poriadku a nič mi nie je. neviete mi poradiť, na aké vyšeetrenie sa mám nahlásiť alebo čo to môže spôsobovať?
    ďakujem.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    príčina može byť v štítnej žľaze, potrebné je dokladné vyšetrneie, či nie je potreba zvýšiť eutyrox. Potrebná je aj ideálny hmotnosť, nadváha i podváha sú častou príčinou nepravideľnej menštruácie.