Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,554 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • výtok, dá sa povedať že súrne

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň prajem,
    tak ja som predčasom mala problémy s výtokom s takým bielo-žltkastým, bez zápachu vlastne každý jeden deň som ho mala vkuse lenže potom keď som si našla priateľa tak mi to začalo vadiť tak som zašla k môjmu gynekológovi a ten mi povedal, že mám infekciu (neviem ako sa už volala keďže ten názov bol ťažký) a dal mi tabletky jedny boli vaginálne a druhe nejaké antibiotiká.Infekcia mi prešla, výtok trošku ustálil ale nie úplne a teraz vlastne posledný nejaký týždeň a pol sa mi ten výtok vrátil a je v takom štádiu ako predtým ale tento je síce bielo-žltý ale dosť zapáchajúci ďalej skoro každú noc mávam svrbenie a v poslednom období po pohlavnom styku mávam ako keby také špinenie lenže u mojho gynekolúoga som objednaná až o 2 týždne ale v tom čase mám dostať akurát menštruáciu a moja otázka znie že či vlastne môžem počkať až mi skončí menštruácia a až potom k nemu zájsť alebo mám náštiviť pohotovosť aby mi dali nejaké tabletky a aby sa mi ešte viac to čo mám nerozšírilo lebo už je to fakt neznesiteľné a vadí mi to hlavne ten zápach.Neviem či sa mi vrátila tá infekcia čo som aj mala alebo je to niečo iné.
    Vopred Vám ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    potrebná je liečba širokospektrálnym preparátom - macmioror complex alebo polygynax, oba sú na predpis. Po tom si kúpte Lactovag vaginálne čípky, na doliečenie aposilnenie imunity pošvy.