Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,511 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • normálny výtok?

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den, chcem sa spytat, ci je normalne ze v 20 rokoch mam nadmerny vytok, niekedy je bezfarebny , ale vacsinou biely alebo žltý a casto tahavy. Môj gynekológ tvrdí, že každý výtok časom zožltne, že to nie je problem... no ja sa tak necitim, je to neprijemne. Nemám ani svrbenie, ani pálenie ani zčervenanie, akurát musim používať každý deň intímky... Užívam antikoncepciu Yadine. Pravidelne navštevujem gynekologa, avsak mi povedal ze nemam ziadnu infekciu ani kvasinky, robil mi aj testy. Preventívne si dávam Femigel, alebo tablety Gyntima, ale nic nepomáha. Natieral sa aj priatel...Neviem čo mam robit, aby sa to zmiernilo, môžte mi nejako poradit? Mám zmeniť gynekológa? Rada by som počula názor viacerých odborníkov.. Dakujem.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    kúpte si canesten vaginálny krém, je možné, že máte chronickú mykozu, preliečte sa. Lepšie ako femigel a gyntima sú sušené lactobacily - lactovag, posilujú imunitu pošvy.